avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura pentru minor - vacanta in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura pentru minor - vacanta in strainatate

Buna ziua ! Am citit cu atenție postările făcute pe tema procurilor necesare călătoriei în străinătate. Am si eu un caz asemănător... Mama mea este plecata în străinătate și ar dori sa-i facem o vizita, eu și sora mea care este minora (14 ani) (menționez ca eu sunt major). Întrebarea este... îmi trebuie procura de la ambii părinti pt. sora mea minora (de 14 ani )? chiar dacă are buletin? Îi trebuie pașaport pentru călătorie în spațiu european? Cum poate mama, plecata fiind, sa-mi facă o procura pentru sora mea? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Lilut , utilizator 15:02, 9 Iunie 2011
In spatiul european nu ii trebuie pasaport. Sora este incredintata prin hotarare judecatoreasca tatalui?
nu, sora mea nu este incredintata tatalui, ci mamei... Dar din nefericire nici de la mama nu am o asemenea procura... Poate sa-mi faca procura asta plecat fiind?
Da, poate prin intermediu consulatului Romaniei din tara unde se afla mama si in plus trebuie si procura din partea tatalui daca are un drept de vizita sau drept de lagaturi personale cu minora.
Buna ziua! Va rog sa -mi spuneti daca copilul meu de 15 ani poate sa mearga in Franta cu avionul numai cu cartea de identitate,neinsotit de un adult si ce acte ii trebuie.Deja i-am luat bilet de avion si as dori sa stiu din timp ca sa nu am surprize neplacute la plecare.Am vorbit la companie si mi-au spus ca nu trebuie sa fac procura pt ei ci doar a parintilor.Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani poate calatori singur in strainatate? axa7070 axa7070 buna , poate calatorii singur in stainatate un minor de 16 ani? Problema mea este cred destul de des intalnita . Ambii parinti sunt plecati la munca in ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)