avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate Rodica Ciobanu

Activitate Rodica Ciobanu

Răspuns la discuția LA MULTI ANI , ALIN POPESCU!
Visele de azi sa devina realitate, sperantele de maine impliniri, orice cadere un pas inainte, gandul bun si fericirea sa te insoteasca mereu. La multi ani!
Răspuns la discuția Dreptul sotiei tatalui
Floryyn1983 a scris:

acest drept fiind de 25% al ei,iar 75% al mostenitorilor parintilor,dupa moartea tatalui.sau ma insel?


Nu va inselati in privinta cotei de 25% care i-ar reveni sotiei supravietuitoare. Numai ca aceasta cota se calculeaza din masa succesorala a tatalui si nu din intreg apartament.
Daca apartamentul a fost bun comun al parintilor dvs., 1/2 reprezinta cota mamei si 1/2 reprezinta cota tatalui. Cota mamei se imparte intre mostenitorii acesteia. Astfel, sotul supravietuitor primeste 1/4 din cota mamei, iar descendentii (copiii), indiferent de numarul lor, primesc 3/4 din cota mamei. Prin urmare, dupa dezbaterea succesiunii, tatal dvs a devenit proprietar pe 5/8 din apartament, iar copiii devin proprietari pe 3/8 din apartament.
In cazul decesului tatalui, la mostenirea acestuia au dreptul sotia supravietuitoare si descendentii acestuia, iar masa succesorala este de 5/8 din intregul apartament. Sotia supravietuitoare are o cota fixa de 1/4 din masa succesorala, iar descendentii (indiferent de numarul lor) cota de 3/4 din masa succesorala.
Astfel, sotia supravietuitoare ar avea un drept de proprietate pe 5/32 din apartament, iar descendentii un drept de proprietate pe 27/32 (12/32 din partea mamei si 15/32 din partea tatalui).
Răspuns la discuția Citatie in calitate de denuntator
Mergeti la institutia indicata in citatie....in cazul dvs la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Răspuns la discuția cadastru si intabulare
Cine este proprietarul cladirii? Parintii dvs? Daca raspunsul este da, atunci vanzarea trebuie sa fie facuta de toti mostenitorii sau sa dezbateti mai intai succesiunea si daca imobilul cade in lotul dvs il puteti instraina.
In ceea ce priveste intrebarea dvs daca cumparatorul poate schimba destinatia cladirii, raspunsul este DA. Devenind proprietar poate sa faca ce doreste cu bunurile sale.
Răspuns la discuția uzucapiune
Daca socrul dvs detine suprafata de teren inscrisa in titlul de proprietate, vecinul nu are sorti de izbanda, chioar daca nu ii ies masuratiorile din teren....
Si cum corect a precizat colega avvalentina, vecinul trebuie sa promoveze actiune in instanta pentru a putea muta gardul.
intereseaza in primul rand care sunt acuzatiile pentru care s-a dipsus arestarea preventiva
Răspuns la discuția uzucapiune
Socrii dvs au titlu de proprietate pe terenul pe care il au in posesie?
Mircic a scris:

Avocatii din oficiu la procesele penale sunt platiti?


In urma solutionarii cauzei ati fost obligat si la plata cheltuielilor judiciare.....o parte din aceste cheltuieli reprezinta onorariul avocatului din oficiu.
Răspuns la discuția proceduri de urmarie si pedeaspsa
Inregistrarea efectuata la aparatul atm este folosita ca si proba , doar daca este colaborata cu alte probe. In speta, se va verifica ora efectuarii tranzactiei (ridicarea sumei) de pe cardul respectiv si ora inregistrarii. Din nefericire pentru dvs. se pare ca sunt probe care sa va acuze....
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
naravas