avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate Dam_Marin

Activitate Dam_Marin

Procesul de divort si partaj l-am inceput deja.
Acum ea va cauta motivatii sa justifice multiplele plecari de acasa pe tiparul clasic: alcoolism, violenta verbala, fizica...si mai ales aceasta poveste cu amenintari cu moartea , etc.
Eu am cerut desfacerea casniciei din vina exclusiva e ei. Sper ca voi castiga si procesul de partaj pe cote mult diferentiate. Aici cred ca este cheia + dosarul penal ce i s-a deschis pentru furt ,
De aceea incerc sa inteleg daca "proba video" poate fi acceptata de instanta sau nu...
Reiterez faptul ca a fost facuta (asa cred) cu muult timp in urma si nu cum cred ca va lasa sa lasa impresia ca de curand.
Multumesc, cred ca mi-a facut acum plangere penala pt ca mi-a comunicat (sotia, prim WhatsApp ) ca voi primi o citatie...
Poate constitui proba video ce cred ca o detine (?!) ...proba in instanta? Daca da, si a fost facuta acum 3 ani (..exagerez..) are vreo relevanta ?
Discutiile pe WSP, unde recunoaste banii luati , sunt considerate probe ? (in discutiile telefonice ce le-am avut ea sustine ca sunt cadou (?!) in timpul casniciei ca si celelalte lucruri insusite fara acordul meu. Chiar asa este legea? Multumesc mult!
Buna dimineata,
In urma cu ceva timp, 6 luni, sotia a parasit domiciliul, benevol, bineinteles, fara sa ma anunte in prealabil sau sa ma notifice intr-un fel. La ceva timp (pentru ca nu a fost pentru prima data, au mai fost vreo 5 plecari inainte) i-am transmis un sms in care am intrebat-o ce are de gand si m-a informat scurt ca...vrea divort.
La ultima plecare am constatat ca nu a plecat cu mana goala ci si-a insusit o suma importanta de bani din contul comun, plus, multe lucruri de mare valoare. Am reclamat asta la Politie si astept o rezolutie. Dupa ce a fost contactata de Politie, sotia m-a contactat si mi-a comunicat ca ... a plecat pentru ca eu am ameninta-o cu moartea si are o inregistrare video in acest sens. Bun, recunosc ca , un urma cu cateva luni am avut o iesire extrem de nervoasa, probabil am spus ceva "dur" dar asta tocmai unor intamplari neverosimile, cheltuieli exagerate de bani si alte actiuni ale ei pe care le-am aflat de la cunostinte comune (nu le pot prezenta aici) si poate am spus ceva la nelocul lui...nu imi amintesc.
Intrebarea mea este : aceasta "proba video" de care nu imi amintesc si nu stiu cum a realizat-o (banuiesc ca am fost provocat la o discutie mai aprinsa si ea era pregatita) poate fi folosita in instanta de catre ea cu toate ca a fost realizata cu mult timp in urma, justificand plecarea ei?
Am fost contactat de avocata ei si mi s-a sugerat ca daca eu renunt la plangerea penala pentru furt intre soti, proba video in care eu o amenint cu moartea (?!) nu va fi folosita in instanta.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Madama de Pica doreste sa isi faca buletin pe aceasta adresa. Nu stiu in ce masura ma va afecta in procesul de partaj pentru ca ea sustine ca...nu mai are unde locui.

Intrebare : cu siguranta voi castiga un procent signifiant (eu incerc 80-20 %) in functie de contributia fiecaruia (cum am spus , contributia ei a fost "0" dar legea...).
Poate cere (in conditiile in care ea sustine ca nu are unde sta) o parte din casa ?
Eu , bineinteles, ii ofera o sulta in instanta, dar , daca ea sustine ca vrea o camera (avem 5) poate castiga daca eu ma voi opune vehement acestei solutii ? Ce parere aveti ?
Multumesc mult !
Aveti foarte mare dreptate. Problema mea este ca valoarea facturilor, pe timp de iarna, se ridica la 3500 lei. In perioada in care nu locuiesc (sunt plecat aprox. 8 luni pe an).
Nu pot opri, din pacate curentul, caci daca temperaturile scad risc sa am probleme mult mai mari cu centrala decat daca as mentine pe statusul "anti-inghet"

O lamurile, daca se poate : ea poate intabula casa (in perioada divortului ) fara acordul meu?
Stimate domn/doamna...aparent asa ar fi, o impacare imposibila. Numai daca imi pierd mintile...in fine!
In legatura cu utilitatile, asa cum s-a mentionat, ii pot cere in instanta, conform legislatiei,sa imi returneze contravaloarea lor ?
Multumesc!
:) da, am prieteni colorati...adica negri-negri...in fine ! Poate chema Politia ca ii incalc dreptul la intimitate? Pot decide ca "prietenii" ei sa paraseasca casa in momentul in care eu "apar". Niciunul din noi nu are domicilui stabilit acolo , adica...in buletin.
Multumesc, si cu disparitia unor lucruri din casa? Merg la politie? Daca ia mereu cateceva eu ce pot face ?
Ea stie ca nu va castiga casa (mergem pe 70-30 % in instanta, cota de contributie...cu toate ca "contributia " ei este zero, cum am mai spus ) si ... ma tine cat se poate de departe de aceasta locuinta, prin atitudine.
Multumesc, dar acum ca ea "locuieste" acolo, eu cum am acces? Am incercat sa fac un "aranjament" adica in momentul in care vin acasa...sa nu ma deranjeze dar a refuzat. Cum aude ca vin acasa se instaleaza acolo. In rest locuieste la niste prieteni.. Acum, de sarbatori, as fi dorit sa stau in aceasta casa dar ea si-a adus deja rudele, prietenii, etc. Ce pot face sa "scap" de ei si sa ii impun , daca pot spune asa, sa ma lase linistit aceasta perioada (8 zile).
Buna dimineata tuturor!
Am o intrebare un pic...speciala. Impreuna cu sotia (acum suntem in divort/partaj) am cumparat doua terenuri de la acelasi proprietar. Nu am alipit loturile pentru ca nu am considerat a fi necesar, pana la urma e proprietate comuna. Pe aceste loturi am edificat o constructie aflata 2/3 pe un lot si 1/3 pe celalalt din surse proprii, personale (la aceea vreme sotia nu dorea sa incepem a construi ceva). Acum , ca s-a ajuns , din motive variate la divort/partaj, subit sotia isi manifesta un interes deosebit pentru aceasta casa, motivand ca ea nu mai are unde locui (precizez ca ea a parasit actualul domicilui, benevol, proprietate a parintilor mei, in urma cu 5 luni). Destinatia casei respective, in conceptia mea era una de vacanta ca ulterior sa ne mutam. Constructia este locuibila, 98% terminata dar nu este intabulata, neeinregistrata la forurile competente ( primarie, proces verbal de receptie neincheiat ) cu alte cuvinte...casa nu este gata dar locuibila.
In aceste conditii, va rog, am nevoie de un sfat privind urmatoarele:
1. Sotia vrea sa se mute acolo numai pentru a ma sicana (nu a contribuit cu nimic niciodata, nu a avut grija de aceasta casa niciodata, platesc un administrator, pe baza de contract de mana sa aibe grija de tot ce este acolo cat lipsesc din tara). Pot actiona intr-un fel sa ii restrictionez accesul la aceasta casa in timpul lispei mele din tara? Mentionez ca a venit de cateva ori si a luat ( as zice furat) bunuri cumparate de mine.
2. Fara mine, ea poate inregistra locuinta ? Toate documentele ( acte proprietate, autoriztii, etc ) sunt in posesia mea.
3. Poate emite pretentii in instanta asupra acestei case cu toate ca ea nu a contribuit cu nimic si actele (contract constructie, etc) sunt pe numele meu? Inteleg ca se va prezuma ca aceasta casa s-a construit din banii mei dar...banii sunt bunuri comune.
4. Pot sa ii interzic accesul in locuinta pana la decizia finala a instantei ?
Va multumesc !