Buna dimineata tuturor!
Am o intrebare un pic...speciala. Impreuna cu sotia (acum suntem in divort/partaj) am cumparat doua terenuri de la acelasi proprietar. Nu am alipit loturile pentru ca nu am considerat a fi necesar, pana la urma e proprietate comuna. Pe aceste loturi am edificat o constructie aflata 2/3 pe un lot si 1/3 pe celalalt din surse proprii, personale (la aceea vreme sotia nu dorea sa incepem a construi ceva). Acum , ca s-a ajuns , din motive variate la divort/partaj, subit sotia isi manifesta un interes deosebit pentru aceasta casa, motivand ca ea nu mai are unde locui (precizez ca ea a parasit actualul domicilui, benevol, proprietate a parintilor mei, in urma cu 5 luni). Destinatia casei respective, in conceptia mea era una de vacanta ca ulterior sa ne mutam. Constructia este locuibila, 98% terminata dar nu este intabulata, neeinregistrata la forurile competente ( primarie, proces verbal de receptie neincheiat ) cu alte cuvinte...casa nu este gata dar locuibila.
In aceste conditii, va rog, am nevoie de un sfat privind urmatoarele:
1. Sotia vrea sa se mute acolo numai pentru a ma sicana (nu a contribuit cu nimic niciodata, nu a avut grija de aceasta casa niciodata, platesc un administrator, pe baza de contract de mana sa aibe grija de tot ce este acolo cat lipsesc din tara). Pot actiona intr-un fel sa ii restrictionez accesul la aceasta casa in timpul lispei mele din tara? Mentionez ca a venit de cateva ori si a luat ( as zice furat) bunuri cumparate de mine.
2. Fara mine, ea poate inregistra locuinta ? Toate documentele ( acte proprietate, autoriztii, etc ) sunt in posesia mea.
3. Poate emite pretentii in instanta asupra acestei case cu toate ca ea nu a contribuit cu nimic si actele (contract constructie, etc) sunt pe numele meu? Inteleg ca se va prezuma ca aceasta casa s-a construit din banii mei dar...banii sunt bunuri comune.
4. Pot sa ii interzic accesul in locuinta pana la decizia finala a instantei ?
Va multumesc !