avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire-dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire-dreptul la proprietate

Buna ziua.In urma cu un an am gatat un proces de iesire din indiviziune constructii si teren.Cind credeam ca s-a gatat am aflat ca defapt nu mi s-a dat si dreptul de folosinta pe acestea.Mi-am achitat sultele apoi am intabulat bunul asa cum era dat in sentinta,si am deschis procesul de granituire.Problema sta in felul urmator,"vecinii" imi interzic accesul atit in curte cit si in casa.La ultimul termen am aflat ca ei nu au intabulata partea lor de teren si ca nu le convine pozitia lor in teren s.a.m.d. Va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum sa ma scap de ei.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicole852107 , utilizator 14:09, 14 Mai 2015
cine sunt vecinii dvs? cei cu care ati fost in indiviziune sau alte persoane? La partaj nu s-a efectuat o expertiza pentru delimitarea loturilor ? Mergeti la un executor judecatoresc cu hotararea pentru punere in executare .
D-voastră sunteți proprietar cu drepturi depline asupra a ceeace ați dobândit prin partaj judecătoresc , prin urmare aveți și drept de folosință asupra a ceeace ați dobândit, aveți dreptul să dispuneți de proprietatea d-voastră. cum doriți.
Dacă prin partaj , terenul pe care l-ați dobândit nu are drum de acces la calea publică și trebuie să ajungeți la casa și terenul d-voastră trecând peste alte proprietăți, care nu vă acordă dreptul de trecere trebuie să îi acționați în judecată pentru stabilirea unui drept de trecere .
Totodatp, faceți și o acțiune numită ORDONANȚĂ PREȘEDINȚIALĂ , care se judecă de urgență , pentru a fi obligați vcinii să vă dea drumul la proprietatea d-voastră, arătând caracterul urgent al acțiunii. Un avocat vă trebuie !!!!!!!!!!!!!!!!
Accesul e una, granituirea e alta... nu intelegem, va trebuie specialist cu actele in fata.
Buna ziua.Am fost la doi executori .Mi-au spus ca in sentinta nu mi s-a dat si dreptul de folosinta,si caci trebuie sa se faca actiune in granituire si punere in posesie CA NU AVEM POSESIA.M-am achitat de sulta imediat ce sentinta a ramas definitiva si irevocabila.In cadrul procesului de iesire din indiviziune s-a facut expertiza topo.Am fost de acord cu delimitarea loturilor. Sunt 2 loturi,fiecare are intrarea lui.Vecini imi sunt cei cu care am facut iesirea din indiviziune,acestora nu le-am datorat sulta.La scurt timp am intabulat sentinta.Ei nu ma lasa in curte,detin cheia de acces in casa,folosesc totul ca si cum ar fi al lor. Daca incerc sa intru in curte sunt in stare sa ma loveasca.In luna ianuarie am deschis proces de granituire,merge foarte greu,un termen la 9 saptamani se pare....Vreau sa ma folosesc de ceea ce e al meu si nu am cum.Ei nu si-au intabulat proprietatea,sentinta.Inainte de a incepe actiunea in granituire am apelat si la mediator,dar nu au binevoit sa vina.Am avocat,dar nu mi-a spus de aceasta ORDONANTA PRESEDINTIALA.Cind se poate depune aceasta cerere?Urmatorul termen e la sfarsitul lunii iunie.Am nervii intinsi la maxim.Va multumesc tuturor pentru ajutor si informatii !!
Doamna, acum a mai aparut si posesia! Imi pare rau, dar nbu dioresc un amalgam de termeni pe care i-ati auzit, ci exact care e situatia, cine sta acolo, cine foloseste in mod uzual, ce spune sentinta in concret, ce spune actiunea noua. Citate de acolo, nu cuvinte asa ccum vi le amintiti.
Contactati-va avocatul, spuneti-i ca nu pricepeti nimic, cereti sa va dea lamuriri pe intelesul dv.
Ordonanta presedintiala nu vad sa justifia urgenta in cazul dv., dar nii nu pricep daca e vorba de evacuare sau altceva, posesie sau granituire.
Ca sa clarificam: granituire inseamna ca va certati pe marginile proprietatilor, pe unde trebuie sa vina gardul, ok? Asta e?

Alte discuții în legătură

Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)
Ajutor granituire va rog TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, In anul 2008 am cumparat un teren agricol prin vanzare cumparare, in cota de 1245 mp din 6887 mp. Am realizat un plan de amplasament si ... (vezi toată discuția)
Stie cineva ? In cadrul actiunii de iesire din indiviziune se poate cere si granituirea proprietatilor ? Semnele de hotar se traseaza de instanta numai prin hotarare sau ... (vezi toată discuția)