avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire-dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire-dreptul la proprietate

Buna ziua.In urma cu un an am gatat un proces de iesire din indiviziune constructii si teren.Cind credeam ca s-a gatat am aflat ca defapt nu mi s-a dat si dreptul de folosinta pe acestea.Mi-am achitat sultele apoi am intabulat bunul asa cum era dat in sentinta,si am deschis procesul de granituire.Problema sta in felul urmator,"vecinii" imi interzic accesul atit in curte cit si in casa.La ultimul termen am aflat ca ei nu au intabulata partea lor de teren si ca nu le convine pozitia lor in teren s.a.m.d. Va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum sa ma scap de ei.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicole852107 , utilizator 14:09, 14 Mai 2015
Buna ziua,in sentinta am avut doar obligatii nu si drepturi.Nu se specifica caci x si y sunt obligati sa-mi lase "pasnica si linistita folosinta acesteia" sau altceva de genul.Acestia detin terenul din urma cu 20 de ani,teren ce le-a fost donat de tatal meu.La scurt timp de la donatie tatal meu a decedat,mai exact o luna.Aveam cota majoritara pe constructii.Acestia si-au ridicat casa chiar linga drumul de acces in curte.Fara a cere parerea noastra.Fiind mai multi cooproprietari pe constructii am evitat sa stam acolo pina nu s a impartit totul.Ei s-au obijnuit cu gindul ca este al lor,chiar daca procesul s-a inceput din 2010.Si pregatit din 2007.Am crezut ca ajungem la intelegere fara procese samd.Asa ca am lasat legea sa decida.Intre timp am luat legatura cu un mediator si m-a lamurit in legatura cu aceasta ordonanta.Nu se poate in cazul nostru doar sa asteptam sentinta prin care va stabilii clar limitele terenului lor samd...apoi am eu ac de cojocul lor!!=D>=D>=D>
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
nicole852107, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)
Ajutor granituire va rog TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, In anul 2008 am cumparat un teren agricol prin vanzare cumparare, in cota de 1245 mp din 6887 mp. Am realizat un plan de amplasament si ... (vezi toată discuția)
Stie cineva ? In cadrul actiunii de iesire din indiviziune se poate cere si granituirea proprietatilor ? Semnele de hotar se traseaza de instanta numai prin hotarare sau ... (vezi toată discuția)