avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stie cineva ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stie cineva ?

In cadrul actiunii de iesire din indiviziune se poate cere si granituirea proprietatilor ?
Semnele de hotar se traseaza de instanta numai prin hotarare sau numeste pe cineva sa delimiteze efectiv pe teren proprietatile ? Multumesc celui care ma ajuta !
Granituirea se face de catre orice coindivizar devenit prin partaj proprietar, si in speta de un expert cadastral, care va realiza cadastrul fiecarei parcele. Cadastrul este necesar si pentru intabularea dreptului de proprietate in cartea funciara

>In cadrul actiunii de iesire din indiviziune se poate cere si granituirea proprietatilor ?
> Semnele de hotar se traseaza de instanta numai prin hotarare sau numeste pe cineva sa delimiteze efectiv pe teren proprietatile ? Multumesc celui care ma ajuta !


actiunea de grantuire se poate introduce numai dupa realizarea partajului,numai dupa ce fiecare coindivizar devine propietar exclusiv asupra partii sale din respectivul bun (inainte de a se realiza partajul acest lucru nu este posibil,deoarece dreptul de propietate al coindivizarilor exista si in cea mai mica subdiviziune a bunului si nu ar avea suport practic)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire Dajani Dajani Salut, 1. Dupa iesirea din indiviziune (dispusa de instanta) a doua loturi de teren se poate face granituirea propietatii, chiar daca acest lucru nu a fost ... (vezi toată discuția)
Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)
Cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea sch sch O proprietate(jud. Prahova) este delimitata de vecini in urma unei Hotarari definitive din 1975.Vecinul a construit acum 10 ani un gard , care , incalca in ... (vezi toată discuția)