avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Salut,

1. Dupa iesirea din indiviziune (dispusa de instanta) a doua loturi de teren se poate face granituirea propietatii, chiar daca acest lucru nu a fost cerut in instanta? Sau se subintelege acest lucru? Mentionez ca nu mai exista nimic "la cumun", servitute, etc.
Daca DA, care sunt pasii de urmat, trebuie efectuat cadastrul si intabularea si abia dupa se poate demara constructia gardului, sau se poate face imediat dupa pronuntarea instantei?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 11:26, 23 Februarie 2011
actiunea de granituire poate fi introdusa la instanta si se poate face o expertiza care sa delimiteze exact loturile.
Delimitarea loturilor a fost facuta prin expertiza.
Intrebarea, este daca pot demara construirea unui gard in vederea delimitarii fizice a loturilor de teren fara ca acest lucru sa contravina legilor.
Granituirea despre care vorbesc va trebuii sa delimiteze doua propietati private si nu va afecta nicio o alta propietate (privata sau nu). Practic un lot de teren se imparte la doi, iar pe limita de hotar, hotarata prin expertiza daca pot construii un gard?
-daca limita din expertiza e foarte clara , si gardul e din lemn/plasa fara fundatie il puteti face (il faceti doar pe terenul dvs).
-Cel mai sigur ar fi sa anuntati departamentul urbanism al primariei.
-sentintinta se inscrie in CF dupa o masuratoare si o documentatie a unui autorizat cadastru (gasiti lista la OCPI din jud dvs). dupa aceasta a doua masuratoare si avizarea ei de catre OCPI veti fi inscris in CF cu suprfata mp si veti avea un "cadastru" cu limite si dimensiuni metrice......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie gigipanait gigipanait Am un teren proprietate privata pe care l-am incadastrat,intabulat din anul 2000,dar nu am facut gard de imprejmuire nici pina acum.Zilele trecute am constatat ... (vezi toată discuția)
Granituire danielasabo danielasabo Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând ... (vezi toată discuția)
Posibilitate notare posesie teren cu constructie invecinat la ocpi s. 3 bucuresti de iure de iure Buna ziua, am o intrebare despre o situatie ce necesita notarea posesiei in CF deschisa in 2003 prin atestarea posesiei in urma unui cadastru al unei prop.ce ... (vezi toată discuția)