avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie

Am un teren proprietate privata pe care l-am incadastrat,intabulat din anul 2000,dar nu am facut gard de imprejmuire nici pina acum.Zilele trecute am constatat ca vecinul meu a vindut terenul sau,care la fel nu era imprejmuit,iar noul proprietar a imprejmuit terenul cumparat cu un gard improvizat,dar in principiu si-a delimitat proprietatea.Eu am constatat ca dimensiunea unei laturi(la fatada comuna) este mai mare cu 30cm in actele cumparatorului decit in actele initiale ale vinzatorului(care si-a recuperat terenul prin retrocedare de la PMB).Eu acum daca vreau sa fac gard si sa-mi delimitez proprietatea trebuie sa inlatur gardul vecinului,care insa ma acuza de tulburare de posesie,el obtinind si certificat de urbanism ,unde apare la strada dimensiunea mai mare cu 30cm.Eu afirm cadastru noului vecinului nu este corect,este fortat in sensul ca erori de +/- 40cm sint permise.In cadastrul sau apare ca terenul meu este teren viran,incorect-am cadastru din 2000.Ce sa fac?Sa construiesc gard pe dimensiunea corecta initiala,rezultata din actele de retrocedare initiale ale PMB.? Se va naste un litigiu sau un dosar penal pe art.220,care insa va lamuri cine are dreptate. Acum el facind primul gard eu apar ca infractor daca il fac pe al meu unde trebuie?Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:56, 13 Octombrie 2010
Pentru lamurirea derfinitiva a situatiei inaintati actiune in granituire la instanta civila competenta teritorial. Se vor administra probele pertinente si utile si, pe baza unei expertize se va stabili configuratia celor doua terenuri si limitele celor doua proprietati.
In temeiul art 22 din L nr 7/1996,modificata si completata,puteti sesiza oficial OCPI referitor la eroarea survenita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de terenuri Cristycheia Cristycheia In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare. Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru ... (vezi toată discuția)
Desfiintare delimitare a doua proprietati irina16 irina16 Am la tara o proprietate compusa din casa+ teren de 2000 mp, pe care am cumparat-o ingradita. Vecina a demolat, fara ca macar sa ma anunte, gardul care ... (vezi toată discuția)
Limita teren - probleme gogu_ologu gogu_ologu Doi vecini, proprietari cu acte "in regula" - fiecare au in stapanire conform actelor doua terenuri invecinate cu latura la strada de 12metri si adancimea de ... (vezi toată discuția)