Am un teren proprietate privata pe care l-am incadastrat,intabulat din anul 2000,dar nu am facut gard de imprejmuire nici pina acum.Zilele trecute am constatat ca vecinul meu a vindut terenul sau,care la fel nu era imprejmuit,iar noul proprietar a imprejmuit terenul cumparat cu un gard improvizat,dar in principiu si-a delimitat proprietatea.Eu am constatat ca dimensiunea unei laturi(la fatada comuna) este mai mare cu 30cm in actele cumparatorului decit in actele initiale ale vinzatorului(care si-a recuperat terenul prin retrocedare de la PMB).Eu acum daca vreau sa fac gard si sa-mi delimitez proprietatea trebuie sa inlatur gardul vecinului,care insa ma acuza de tulburare de posesie,el obtinind si certificat de urbanism ,unde apare la strada dimensiunea mai mare cu 30cm.Eu afirm cadastru noului vecinului nu este corect,este fortat in sensul ca erori de +/- 40cm sint permise.In cadastrul sau apare ca terenul meu este teren viran,incorect-am cadastru din 2000.Ce sa fac?Sa construiesc gard pe dimensiunea corecta initiala,rezultata din actele de retrocedare initiale ale PMB.? Se va naste un litigiu sau un dosar penal pe art.220,care insa va lamuri cine are dreptate. Acum el facind primul gard eu apar ca infractor daca il fac pe al meu unde trebuie?Cu multumiri.
Pentru lamurirea derfinitiva a situatiei inaintati actiune in granituire la instanta civila competenta teritorial. Se vor administra probele pertinente si utile si, pe baza unei expertize se va stabili configuratia celor doua terenuri si limitele celor doua proprietati.