Buna ziua,
Cautam sa inchidem balconul apartamentului in care locuim si ne-ar fi de mare ajutor un sfat. Contextul este urmatorul:
- Apartamentul nostru este la parter inalt cu balcon tip logie (fara tavan/acoperis deasupra balconului), situat deasupra intrarii unui demisol locuit. Deci inchiderea balconului (pvc) va presupune si un acoperis ale carui pante de scurgere vor fi orientate catre acea intrare.
- Bloc nou 2010, alcatuit din 9 apartamente cu Asociatie de Proprietari (demisolul nu este parte din Asociatie).
- Relatia cu vecinii din demisol nu este una buna.
- Contractul de cumparare al apartamentului nu presupune conditii restrictive pentru inchiderea balcoanelor.
Intrebari:
- Inchiderea balconului impune neaparat autorizatie de constructie, conform contextului prezentat si al legii in vigoare?
- Putem inchide balconul doar cu acordul Asociatiei ?
- Cum putem evita situatii neplacute (ulterior inchiderii balconului) in conditiile relatiei proaste cu cei din demisol ?
- Ne dorim sa rezolvam situatia simplu si sigur.
Buna seara,
Suntem intr-o situatie in care nimeni nu stie sa ne raspunda concret. Situatia este vaga si traim in necunostinta de cauza legat de modul de calcul al indemnizatiei in urmatorul context:
Voi intra in concediu de crestere copil de la data de 1 octombrie (formalitati deja facute), cu depunerea dosarului impreuna cu adeverinta veniturilor emisa de angajatorul meu.
Deoarece job-ul meu este de profil Vanzari, stiu ca procentul de 85% se va aplica pe media veniturilor din ultimele 12 luni pana la data nasterii copilului. Spun medie, deoarece vorbim despre o variatie lunare a veniturilor, conform comisioanelor in urma performantelor realizate.
Nelamurirea in situatia mea este legata de anumite bonusuri pe care le-am primit (prin natura job-ului). Angajatorul spune ca acestea se declara diferit de restul veniturilor (salariu sau comisioane), cu toate ca si acestea sunt fiscalizate (prevazute in fluturas salariu, fisa fiscala etc), motiv pentru care au fost inserate in adeverinta de venit cu o "extensie" manuala a tabelului tipizat.
Pentru aceste sume, angajatorul a specificat urmatoarele lucruri: "Venituri net realizate din premii cf. art. 41 cod fiscal (lei)" si "Veniturile in premii se vor declara in D.205 in februarie pentru anul anterior". Deoarece vorbim de sume realizare in 2014 si 2015 (In cazul meu), deduc ca declararea sumelor s-a realizat in februarie 2015 pt 2014 si in februarie 2016 pentru 2015.
Intrebarea este: Cum as putea sa ma asigur ca si aceste sume vor fi luate in calculul indemnizatiei ce urmeaza a se /stabili ? Avand in vedere ca vorbim tot de munca mea, sume oficiale, fiscalizate dar declarate diferit (atat contabil cat si in adeverinta de venit).