avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modalitate calcul Indemnizatie (situatie atipica)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modalitate calcul Indemnizatie (situatie atipica)

Buna seara,
Suntem intr-o situatie in care nimeni nu stie sa ne raspunda concret. Situatia este vaga si traim in necunostinta de cauza legat de modul de calcul al indemnizatiei in urmatorul context:

Voi intra in concediu de crestere copil de la data de 1 octombrie (formalitati deja facute), cu depunerea dosarului impreuna cu adeverinta veniturilor emisa de angajatorul meu.
Deoarece job-ul meu este de profil Vanzari, stiu ca procentul de 85% se va aplica pe media veniturilor din ultimele 12 luni pana la data nasterii copilului. Spun medie, deoarece vorbim despre o variatie lunare a veniturilor, conform comisioanelor in urma performantelor realizate.
Nelamurirea in situatia mea este legata de anumite bonusuri pe care le-am primit (prin natura job-ului). Angajatorul spune ca acestea se declara diferit de restul veniturilor (salariu sau comisioane), cu toate ca si acestea sunt fiscalizate (prevazute in fluturas salariu, fisa fiscala etc), motiv pentru care au fost inserate in adeverinta de venit cu o "extensie" manuala a tabelului tipizat.
Pentru aceste sume, angajatorul a specificat urmatoarele lucruri: "Venituri net realizate din premii cf. art. 41 cod fiscal (lei)" si "Veniturile in premii se vor declara in D.205 in februarie pentru anul anterior". Deoarece vorbim de sume realizare in 2014 si 2015 (In cazul meu), deduc ca declararea sumelor s-a realizat in februarie 2015 pt 2014 si in februarie 2016 pentru 2015.
Intrebarea este: Cum as putea sa ma asigur ca si aceste sume vor fi luate in calculul indemnizatiei ce urmeaza a se /stabili ? Avand in vedere ca vorbim tot de munca mea, sume oficiale, fiscalizate dar declarate diferit (atat contabil cat si in adeverinta de venit).

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Modalitate calcul indemnizatie crestere copil pfa ene2allexandra ene2allexandra Buna ziua, Ma tot lupt cu o dilema si niciun articol citit nu m-a lamurit pana acum. Am PFA din Februarie 2014 si din Septembrie 2014 am si contract de ... (vezi toată discuția)
Impozite cu retinere la sursa neachitate de catre broker arhiredanut arhiredanut Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie legata de neplata impozitelor cu retinere la sursa de catre broker si anume: Sunt asistenta in brokeraj la brokerul x cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil danam2004 danam2004 Buna ziua, Sunt din Timisoara si va scriu in legatura cu dificulatile pe care le intampin in legatura cu calculul indemnizatiei pentru cresterea ... (vezi toată discuția)