avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Cautam sa inchidem balconul apartamentului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Cautam sa inchidem balconul apartamentului in care ...

Buna ziua,
Cautam sa inchidem balconul apartamentului in care locuim si ne-ar fi de mare ajutor un sfat. Contextul este urmatorul:
- Apartamentul nostru este la parter inalt cu balcon tip logie (fara tavan/acoperis deasupra balconului), situat deasupra intrarii unui demisol locuit. Deci inchiderea balconului (pvc) va presupune si un acoperis ale carui pante de scurgere vor fi orientate catre acea intrare.
- Bloc nou 2010, alcatuit din 9 apartamente cu Asociatie de Proprietari (demisolul nu este parte din Asociatie).
- Relatia cu vecinii din demisol nu este una buna.
- Contractul de cumparare al apartamentului nu presupune conditii restrictive pentru inchiderea balcoanelor.
Intrebari:
- Inchiderea balconului impune neaparat autorizatie de constructie, conform contextului prezentat si al legii in vigoare?
- Putem inchide balconul doar cu acordul Asociatiei ?
- Cum putem evita situatii neplacute (ulterior inchiderii balconului) in conditiile relatiei proaste cu cei din demisol ?
- Ne dorim sa rezolvam situatia simplu si sigur.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:09, 29 Octombrie 2020
Conform disp L nr 196/2018 pentru modificare aspect parte comuna condominiu,este obligatoriu sa detineti acordul vecinilor si al asociatiei de propretari
Avand in vedere ca interesul dv de inchidere balcon presupune edificarea unei constructii care sa fie "ancorata"in structura de rezistenta a imobilului de locuit in comun,este obligatoriu sa parcurgeti procedura de autorizare,respectiv sa realizati proiect tehnic,sa solicitati la serviciul urbanism din primarie autorizatie de constructie si certificat de uurbanism
La finalul constructiei,copii ale documentelor urmeaza sa le depuneti la asociatia de proprietari pentru a fi consemnate in cartea tehnica a constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare balcon The-Borg The-Borg Am cumparat un apartament intr-un bloc cu doua scari. La primavara doresc sa renovez apartamentul si implicit sa schimb vechea tamplarie de cornier cu geam de ... (vezi toată discuția)
Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Cine reface tencuiala prăbușită de pe balconul etajului superior, administrația sau proprietarul? Baricz Elena Baricz Elena Buna ziua!Puteti sa ma sfatuiti,ce este de facut??Tencuiala (pe jumatate) a balconului deasupra noastra sa prabusit la noi pe balcon,la vecina de la ... (vezi toată discuția)