Multumesc pentru raspuns!
Am dus adeverinta cu salariile si au spus ca imi vor recalcula indemnizatia si ca voi primi luna urmatoare diferenta din suma recalculata.
Buna seara,
Sunt angajata la actualul loc de munca din 13 Octombrie 2016. Din 16 Ianuarie 2017 am intrat in concediu de risc maternal fiind insarcinata si avand o sarcina cu risc. Pana in 12 Octombrie 2016 am avut un alt loc de munca unde aveam un salar mai mare.
Luna aceasta cand am primit indemnizatia pe februarie (fiind prima luna intreaga de concediu) am constatat ca indemnizatia mea nu este calculata corect avand in vedere ca din cate am citit eu pentru baza de calcul trebuie sa se ia in calcul veniturile brute de pe ultimele 6 luni lucrate. Cerand explicatii de la angajator mi s-a spus ca ei au luat in calcul cele 3 luni lucrate la ei pentru baza de calcul si ca nu ii interesaza ce am lucrat eu pana atunci. Nu mi s-a spus nici ca ar fi trebuit sa duc o adeverinta cu ultimele salarii de la vechiul angajator.
Se mai poate face ceva pentru recalcularea indemnizatiei de risc? E legal cum au procedat ei?
Precizez ca diferenta e destul de mare intre salarii ceea ce imi influenteaza atat indemnizatia de risc cat si indemnizatia de crestere.
Numele meu este Ana si am o mare nelumurire. In prezent sunt angajata la o firma in oras, de aproximativ 2 ani de zile. De 2 saptamani tocmai am aflat ca sunt insarcinata(acum sunt 6 saptamani) :frantic:, iar saptamana trecuta am aflat si participat la un concurs pentru un nou loc de munca (ceva ce visam din copilarie, la o firma cu capital de stat). Am reusit la examen iar acum atept oferta scrisa pentru angajare, dar am cate nelamuriri:
1. Din cate stiu contractul va fi pe periada nedeterminata, dar cu primele 90 de zile perioada de proba. Daca doreste, angajatorul poate sa ma dea afara dupa aceste 90 de zile, desi intre timp o sa anunt ca sunt insarcinata?
2. Cand trec de la un loc de munca la altul, trebuie sa nu am nici macar 1 zi intrerupere pentru a beneficia de indemnizatie?
3.Poate fi o problema ca nu am anuntat inainte?
Sincer ma tem sa nu plec la noul loc de munca si peste 3 luni sa ma trezesc somera...