avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielaguler

Activitate gabrielaguler

Răspuns la discuția Obligativitate testare medicala
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum.
In toata perioada starii de urgenta nu am avut nici o zi de pauza de lucru si nici simptome; Cerinta de testare a venit ca si un “bonus optional” din partea managerului general fara nici o legatura cu vreo cerinta de la medicina muncii.
Inteleg ca daca ar fi cerinte de evaluari medicale pentru medicina muncii, sunt obligatorii, dar in aceasta situatie nu este decat o cerinta de la medicina muncii. Doar de azi sunt in concediu de odihna ca urmare a presiunilor care s-au facut in urma refuzului testarii medicale “optionala”.
Sper ca aceste informatii suplimentare va clarifica putin mai bine situatia.
Răspuns la discuția Obligativitate testare medicala
Buna ziua,
Poate ca nu am explicat suficient de bine, dar nu ma refer la controlul periodic pentru medicina muncii, care a fost efectuat si am primit raspunsul ca sunt apt de munca(fisa este la locul de munca)
In acest moment este vorba despre o testare pentru coronavirus “oferita” de angajator ca fiind o testare “optionala”, dar pentru care face presiuni sa participam. Momentan pentru aceasta testare ma intereseaza care sunt legile prin care imi pot sustine decizia de a nu lua parte la aceasta testare - in conditiile in care nu prezint nici un simptom si nici nu am calatorit in afara tarii ci am fost zilnic la locul de munca, la fel ca si inainte de aceasta stare de urgenta.
Buna ziua,
In situatia actuala compania pentru care lucrez a anuntat in scris ca ne va oferi un "beneficiu optional" constand intr-o testare medicala in cadrul companiei pentru noul coronavirus, dar acest optional a devenit obligatoriu in discutia verbal. Astfel dupa ce nu mi-am dat consimtamantul pentru prelevare de probe, avand in vedere ca am respectat legislatia in toata perioada de urgenta, s-a incercat fortarea schimbarii deciziei mele personale referitor la acest aspect, in cele din urma ajungand sa imi depun o cerere de concediu de odihna la finalul caruia mi s-a cerut sa aduc o adeverinta medicala precum ca sunt apta de munca.
Intrebarea mea ar fi: este legal sa se impuna testarea medicala? Daca nu, care sunt articolele din lege care sustin ca un act medical nu poate fi impus fara acordul angajatului?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Răspuns la discuția Linistea publica-limitari
Va multumesc pentru raspunsuri; voi incerca sa adaug si acea izolatie fonica peste parchet mentionata de dumneavoastra mai sus.
Vecinii au intr-adevar 70+, respectiv 80+. Toata ziua si-o petrec in casa - cumparaturile i le aduce fiica ei, iar gunoiul il lasa in fata usii si i-l ducem noi jos. Doamna mi-a zis in discutiile "intamplatoare" pe casa scarii, unde isi mai petrece o parte din timp, ca are ceva probleme cu creierul mic - ca i "se micsoreaza" (nu ma pricep la asa ceva) - si ca orice sunet este foarte deranjant pentru dumneaei.
In scara mai avem cateva persoane varstnice (65-80+) si este mai liniste decat intr-un cimitir, fara nici o ironie, iar acest nivel de liniste este pretins in toate cele 24 ore.
Ceilalti vecini (chiar si dintre cei mai in varsta) imi saluta copilul, il lauda pentru ca este cuminte si uneori ii ofera si mici cadouri (dulciuri -ca batranii) - deci nu cred ca deranjam si pe altii - totusi ma voi adresa si lor direct pentru a fi sigura ca nu trag eu prost concluziile.
Din raspunsurile dumneavoastra constat ca legea nu ofera nici macar un minim de "zgomot" acceptabil macar in afara orelor de liniste, acest lucru fiind lasat la toleranta fiecarei persoane, unii exagerand prin zgomot extrem, iar altii prin liniste extrema.

Va doresc numai bine!
Răspuns la discuția Linistea publica-limitari
Nu ma refer la alergat ca joaca,poate ca vreo 2 -3exemple v-ar ajuta sa intelegeti situatia: alearga cand deschid usa cand soaesc de la lucru si imi sare in brate(lucru pe care eu nu cred ca cei 7ani de acasa ar trebui sa-l excluda) sau cand venim de afara si ii trebuie urgent la baie,etc.
Cat despre varsta...la aproape 1 an cand incepea sa rupa silabe s-a apucat sa cante micutul bucuros si in maxim 1-2minute m-am trezit cu vecinii la usa cerandu-mi sa-i spun copilului sa faca liniste.Deci startul educatiei a fost ceva mai devreme decat credeti...iar mersul prin casa la 1anisor s-a invatat doar in pat sau in parc tocmai ptr a evita orice conflict. Muzica tare n-am pus niciodata,cred ca m-ar scoate din casa direct :-)
Iar copilaria mea tot la bloc a fost dar regula era ca si in cartile lui Ion Creanga”copilului ii e dat sa se joace”si desi am fost 3copii in casa,vecinii nu ne-au impus atatea restrictii de stat in loc.
Si inca un exemplu: deasupra noastra avem vecini cu o fetita ceva mai energica decat baietelul nostru;pe mine nu ma deranjeaza, dar vecinii de sub noi au mers deja si la parintii fetitei sa atraga atentia ca fetita lor face prea multa galacie. Acum ma intreb eu retoric, cata galagie se poate auzi la ei cand alearga acea fetita in timp ce fiul meu intre timp poate dormi?
Pentru un astfel de nivel de zgomot sunt atentionarile din partea dumnealor. Ce e mai deranjant e ca uneori cand coboram pe scara(se aude din pacate cand incui usa cu cheia) ies la usa si imi vorbesc urat ca sunt nesimtita sau ca nu stiu sa-mi educ copilul,desi eu i-as trimite intr-o zi la gradinita sa ceara un feedback-ptr ca de acolo mi s-a spus ca e prea cuminte ptr un copil de varsta lui(mai exact unde-l pun acolo sta), dar cu toate astea totusi deranjam. Exista un nivel de zgomot acceptabil ptr care sa nu-mi fac griji?
Răspuns la discuția Linistea publica-limitari
Multumesc pentru raspuns!
Legat de camerele in care petrecem majoritatea timpului, acestea au izolatie, parchet peste izolatie si covor pe aproape toata suprafata. Cu toate acestea totusi se aude cand ne miscam prin casa. Din pacate constructia blocului permite sa aud si eu cand vecinii vorbesc normal,dar eu nu cred ca e normal sa reprosez ca ii aud. Totusi se considera deranjarea linistii piblice in conditiile in care joaca copilului in casa e sub o ora si am luat toate masurile pentru a reduce totusi nivelul de “zgomot” datorat faptului ca ne deplasam in propria locuinta?
Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe afara) si mai alearga si prin casa. La ora 20:30-21:00 deja il pun la somn, si nu alearga continuu ci poate adunat 30-50minute intr-o zi, dar suficient cat sa-mi primesc reprosuri f urate din partea vecinilor. Se poate ca o astfel de activitate sa-mi aduca si politia la usa?
De asemeni in primavara-vara ma gandesc sa-mi renovez apartamentul in care locuim si si nu stiu cum as putea obtine “dreptul” de a deranja in afara orelor de liniste pentru o saptamana sau doua. Cine ofera acest drept si cum se obtine?
Va multumesc!
Buna ziua,
In urma cu aproape 4 luni am schimbat locul de munca iar dupa aproximativ 3 luni de la angajare mi s-a pus in fata sa semnez un act aditional pentru formare profesionala ca urmare a unui training de doua saptamani pentru imbunatatirea unor cunostinte in domeniul in care lucrez(si am lucrat si anterior in acelasi domeniu). Initial nu mi s-a comunicat ca acest training va fi urmat de acest act aditional pe care l-am primit cu o zi inainte de a doua saptamana de training.
Care sunt consecintele legale in cazul unui refuz de semnare a acestui act aditional? pentru ca mi s-a comunicat foarte direct ca vor fi consecinte.