avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nesemnare act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nesemnare act aditional

Buna ziua,
In urma cu aproape 4 luni am schimbat locul de munca iar dupa aproximativ 3 luni de la angajare mi s-a pus in fata sa semnez un act aditional pentru formare profesionala ca urmare a unui training de doua saptamani pentru imbunatatirea unor cunostinte in domeniul in care lucrez(si am lucrat si anterior in acelasi domeniu). Initial nu mi s-a comunicat ca acest training va fi urmat de acest act aditional pe care l-am primit cu o zi inainte de a doua saptamana de training.
Care sunt consecintele legale in cazul unui refuz de semnare a acestui act aditional? pentru ca mi s-a comunicat foarte direct ca vor fi consecinte.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:22, 28 Septembrie 2016
gabrielaguler a scris:

...
Care sunt consecintele legale in cazul unui refuz de semnare a acestui act aditional? pentru ca mi s-a comunicat foarte direct ca vor fi consecinte.

1. Art.196 C.mun.
...
(2) Modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.

2. D.p.d.v. legal nu exista vreo consecinta, intrucat nu puteti obligata sa semnati acel act ... insa pot exista anumite sicane de la angajator care pot duce pana la solicitarea demisiei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contractuala in urma unui curs CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, In urma cu 2 luni m-am angajat la o firma ca si Ing. CNC, in urma discutiilor la interviu mi s-a spus ca o sa beneficiez de formare profesionala ... (vezi toată discuția)
Renuntare la contract munca pe perioada de 6 luni luciaantonenco luciaantonenco Buna ziua; In urma cu 1 saptamana am semnat un contract pe o prioada de 6 luni de zile , in contract se prevede timp de de lucru pe zi 1 ora. astazi am fost ... (vezi toată discuția)
Demisie cu act aditional pregatire profesionala shadowhunter shadowhunter Buna ziua, am foarte mare nevoie de ajutor!!! In prima zi de angajare, acum aproximativ doi ani si ceva , am semnat un act aditional de pregatire ... (vezi toată discuția)