shadowhunter a scris:
....
Intrebarea mea este : nu era mult mai legal sa imi aduca la cunostiinta inainte sa plec la curs un act aditional unde sa stipuleze exact cursul la care ma duc, durata, costuri , scopul, iar eu sa imi dau acordul si sa semnez efectiv pentru traningul care l-am facut? Ce sanse as avea in instanta ?
Intr-adevar, legislatia muncii prevede ca, modalitatea concretă de formare profesională,
drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv
obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională,
se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.
In acest caz, corect era ca angajatorul sa va puna la dispozitie -
spre semnare - un act aditional inainte de a incepe acele cursuri , chiar daca avea o estimare a cheltuielilor efectuate.
In instanta totul este posibil si de aceea
nu avem cum sa va spunem ce sanse aveti.
Daca aveti posibilitatea
incercati sa postati din "actul aditional de pregatire profesionala" pe care l-ati semnat , acele prevederi , ca sa ne putem da seama mai bine despre ce este vorba.