avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu act aditional pregatire profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu act aditional pregatire profesionala

Buna ziua,
am foarte mare nevoie de ajutor!!!
In prima zi de angajare, acum aproximativ doi ani si ceva , am semnat un act aditional de pregatire profesionala destul de general . Mi se impune plata costurilor suportate de angajator in cazul in care eu vreau sa plec timp de doi ani de la data absolvirii cursului. Mentionez ca actul este destul de general, nu se refera la un training anume, cat costa, durata trainingului. Dar ca tot romanul , nu citesti si semnezi.
Timp de doi ani nu m-au solicitat la nici un training, insa in luna mai m-au trimis in strainatate pentru specializare, direct la un curs avansat, eu neavand cunostiinte foarte multe in domeniu, pe un alt departament. M-am interesat de clauze, insa mi-au zis ca nu exista.
Mi-am depus demisia de curand si m-au instiintat ca exista un act aditional semnat de mine, deci sunt buna de plata.
Intrebarea mea este : nu era mult mai legal sa imi aduca la cunostiinta inainte sa plec la curs un act aditional unde sa stipuleze exact cursul la care ma duc, durata, costuri , scopul, iar eu sa imi dau acordul si sa semnez efectiv pentru traningul care l-am facut? Ce sanse as avea in instanta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 23 Septembrie 2016
shadowhunter a scris:

....
Intrebarea mea este : nu era mult mai legal sa imi aduca la cunostiinta inainte sa plec la curs un act aditional unde sa stipuleze exact cursul la care ma duc, durata, costuri , scopul, iar eu sa imi dau acordul si sa semnez efectiv pentru traningul care l-am facut? Ce sanse as avea in instanta ?

Intr-adevar, legislatia muncii prevede ca, modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.

In acest caz, corect era ca angajatorul sa va puna la dispozitie - spre semnare - un act aditional inainte de a incepe acele cursuri , chiar daca avea o estimare a cheltuielilor efectuate.

In instanta totul este posibil si de aceea nu avem cum sa va spunem ce sanse aveti.

Daca aveti posibilitatea incercati sa postati din "actul aditional de pregatire profesionala" pe care l-ati semnat , acele prevederi , ca sa ne putem da seama mai bine despre ce este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract??? Raluca_B Raluca_B Firma organizeaza program de training….si ma pune sa semnez un act aditional cum ca daca plec timp de 2 ani platesc contravaloarea cursului. Eu particip ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)