Buna ziua; In urma cu 1 saptamana am semnat un contract pe o prioada de 6 luni de zile , in contract se prevede timp de de lucru pe zi 1 ora. astazi am fost la prima zi si nu ma incadrez deloc in profilul firmei, motiv pentru care am discutat cu angajatorul sa imi accepte demisia. Nici nu a vrut sa auda de asa ceva, zicandu-mi ca nu pot renunta, ca am facut un training(neplatit) de 8 ore(in 2 zile) si ma va da in judecata, neacceptandu-mi demisia.
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil asa ceva ?
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
2. Daca sunteti in perioada de proba, atunci puteti sa incetati c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. , si anume: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
3. Daca nu ati semnat niciun act aditional cu privire la acel curs, nu are ce sa va faca ... art.196 alin.2 C.mun. dispune ca : Modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.