avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reziliere contract inainte de termen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reziliere contract inainte de termen

Buna ziua,

Numele meu este Marian si am o nelamurire si as dori sfatul unei persoane experte in domeniu. Am semnat un contract cu o firma, prima data am semnat contractul pe o perioada determinata (o luna) in care am facut training. De pe 8 aprilie s-a realizat o prelungire a contractului in aceleasi conditii, pe aceeasi perioada de timp. Fiind nemultumit de conditii, as dori sa reziliez contractul. Tin sa mentionez ca sefa de proiect, este de acord cu rezilierea contractului, fara consecinte ulterioare. V-am contact deoarece am nevoie de sfatul unei persoane avizate in legatura cu cele mentionate mai sus. As dori in principal sa stiu daca se pot lua masuri legale impotriva mea sau daca pot fi liber de contract in cel mai scurt timp. In cazul in care ambele parti consimt acest lucru, as dori sa va intreb cum se realizeaza rezilierea contractului si ce acte ar trebui sa primesc ca urmare a acestui fapt.
Astept raspunsul dumneavoastra!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 13 Aprilie 2013
Daca angajatorul nu este impotriva, singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va depuneti demisia, iar angajatorul va inregistra aceasta operatiune in revisal.
Documentul pe care trebuie sa-l primiti este o copie dupa demisie cu semnatura de aprobare a angajatorului.
1. Demisia nu se aproba de catre angajator .. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Care este noua durata a c.i.m. ? ....

3. Dati mai multe detalii despre training-ul efectuat ... ati semnat sau nu un act de formare profesionala.

4. Demisia nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatia de somaj.

5. La incetarea c.i.m. va trebui sa primiti:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata
- adeverinta pentru somaj
Va multumesc frumos frumos pentru promtitudinea raspunsurilor!
Mi-au fost lamurite neclaritatile.

Pentru domnul Freeelis

2. - o luna

3. - nu


Eu nu as merge pe varianta demisiei , intrucat durata ramasa este de mai putin de o luna de zile si as astepta expirarea duratei astfel incat sa pot beneficia de somaj ... este mai bine ca nu ati semnat un act aditional de formare profesionala ...

Daca imi permiteti sa va intreb, sa stiu pe viitor, ce s-ar putea face cu un act aditional de formare profesionala, daca imi dau demisia?

Alte discuții în legătură

Renuntare la contract munca pe perioada de 6 luni luciaantonenco luciaantonenco Buna ziua; In urma cu 1 saptamana am semnat un contract pe o prioada de 6 luni de zile , in contract se prevede timp de de lucru pe zi 1 ora. astazi am fost ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Clauza reziliere bobams bobams buna seara, am o intrebare, daca am contract de munca, pe 3 ani, minim..si clauza de reziliere de 6000 euro, ce este de facut in aceasta situatie, pentru ca ... (vezi toată discuția)