avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reziliere contract inainte de termen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reziliere contract inainte de termen

Buna ziua,

Numele meu este Marian si am o nelamurire si as dori sfatul unei persoane experte in domeniu. Am semnat un contract cu o firma, prima data am semnat contractul pe o perioada determinata (o luna) in care am facut training. De pe 8 aprilie s-a realizat o prelungire a contractului in aceleasi conditii, pe aceeasi perioada de timp. Fiind nemultumit de conditii, as dori sa reziliez contractul. Tin sa mentionez ca sefa de proiect, este de acord cu rezilierea contractului, fara consecinte ulterioare. V-am contact deoarece am nevoie de sfatul unei persoane avizate in legatura cu cele mentionate mai sus. As dori in principal sa stiu daca se pot lua masuri legale impotriva mea sau daca pot fi liber de contract in cel mai scurt timp. In cazul in care ambele parti consimt acest lucru, as dori sa va intreb cum se realizeaza rezilierea contractului si ce acte ar trebui sa primesc ca urmare a acestui fapt.
Astept raspunsul dumneavoastra!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 13 Aprilie 2013
Printr-un act aditional cu clauza de formare profesionala se pot stabili : modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională.
De asemenea, se poate stabili durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala. ... altfel spus, un angajator care suporta un curs de formare profesionala pentru un salariat este indreptatit sa solicite salariatului ca pentru o anumita perioada de timp de la absolvirea cursului sa nu aiba initiativa incetatii raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la contract munca pe perioada de 6 luni luciaantonenco luciaantonenco Buna ziua; In urma cu 1 saptamana am semnat un contract pe o prioada de 6 luni de zile , in contract se prevede timp de de lucru pe zi 1 ora. astazi am fost ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Clauza reziliere bobams bobams buna seara, am o intrebare, daca am contract de munca, pe 3 ani, minim..si clauza de reziliere de 6000 euro, ce este de facut in aceasta situatie, pentru ca ... (vezi toată discuția)