avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza reziliere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza reziliere

buna seara,
am o intrebare, daca am contract de munca, pe 3 ani, minim..si clauza de reziliere de 6000 euro, ce este de facut in aceasta situatie, pentru ca vreau sa plec de la serv asta?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 28 Februarie 2012
sa-i determinati sa va dea ei afara....:D...sau sa consultai un avocat care sa vada contractul si poate gaseste o solutie
cum "arata" acea clauza de reziliere? ce text are, cand ati semnat-o (odata cu contractul? mai tarziu? poate cu ocazia unui curs de formare profesionala?)
cum adica sunteti angajat pe 3 ani minim? in contractul de munca, la "durata", ce scrie?

Observatie: ideea de clauza de reziliere in contractele de munca este un nonsens juridic. La fel este si despagubirea in cazul demisiei. Reveniti cu detalii.
am avut training in Germania, si inainte de a pleca, m-au pus sa semnez iarasi contractul (prelungire cu inca 2 ani si acea clauza)
In acest caz, nerespectarea de catre salariat a clauzei prevazute in c.i.m. determina obligarea dvs la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

Este vorba despre faptul ca nu trebuie sa aveti initiativa incetarii contractului individual de munca pentru perioada stabilita prin act aditional. Alfel spus, sa nu faceti cerere de incetare a c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor ... de asemenea, clauza este valabila si in cazul concedierii disciplinare, sau al incetarii c.i.m ca urmare a arestarii preventive pentru o perioada mai mare de 60 de zile, a condamnarii dvs printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru o infractiune in legatura cu munca depusa, precum si in cazul in care instanta penala a pronuntat interdictia de exercitare a profesiei, temporar sau definitiv.
Sigurul lucru "potential" in avantajul dvs., ar fi acela ca acest tip de clauze trebuie sa contina doar suma real cheltuita de angajator cu trainig-ul respectiv.
In practica, multi angajatori "umfla" suma datoarat muuult peste costul real dovedit al training-ului.

In rest, lucrurile stau asa cum le-a zis @freeelis.

Alte discuții în legătură

Obligatia de a ramane la un loc de munca 6 luni cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o intrebare: este legal ca un salariat sa fie obligat sa ramana la locul de munca unde a fost angajat (dupa trainig-ul efectuat) timp de 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Condiții pentru demisie după lunile de probă cu training Alexa2209 Alexa2209 Bună ziua! Am și eu o întrebare în legătură cu contractul de munca și clauzele sale. As dori sa știu în cazul în care sunt în cele 3 luni de proba, ... (vezi toată discuția)