avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate RalucaC87

Activitate RalucaC87

Buna ziua,
Azi am fost anuntata ca voi fi delegata timp de 50 de zile la o distanta de 680 km de domiciliu. 10 ore de condus. Mi se vor deconta drumul, cazarea si diurna cf legii dar mi s-a explicat ca va trebui sa fiu prezenta la punctul de lucru de luni pana vineri in intervalul 9 - 18.
Practic, cele 20 de ore de condus dus-intors sau cele 36 de ore cu trenul dus-intors raman in seama mea.
HR-ul spune ca drumul de la si pana la punctul unde sunt delegata nu intra in timpul normal de lucru.
In acelasi timp, am analizat textul deciziei europene din 2015 [ link extern ]
Este evident ca zilele de repaus saptamanal imi sunt compromise. Nu pot pleca de acasa atat timp si nici nu pot conduce in fiecare saptamana 20 de ore.
Stiu ca nu pot refuza delegarea. Intrebarea este daca in aceasta situatie, cf deciziei atasate, cele 20 de ore necesare deplasarii vor trebui incluse in timpul normal de lucru.

Răspuns la discuția Acces blocat tevi comune
Multumesc mult de raspuns. Din cate am inteles tevile trec printr-un perete de-al lor. Ii putem forta sa ne dea acces? Inteleg ca ne putem judeca cu ei si asta e foarte bine dar ma gandeam ca poate avem o solutie sa nu stam cu situatia nerezolvata atat timp. Daca imi spuneti cine reglementeaza lucrurile astea pot sa le explic si lor. Din cate stiu ei nu au treaba cu asociatia noastra de proprietari.
Buna seara.

Locuiesc intr-o scara cu 16 apartamente. La parterul blocului avem un magazin. De vreo 3 saptamani un intreg tronson a ramas fara apa calda.
I-am anuntat pe cei care asigura apa calda si caldura de defectiune. Au constatat ca pentru a remedia situatia este necesar accesul la tevile care trec prin magazinul de la parter.
Cei de la magazin refuza insa accesul celor de la firma de termoficare. Suntem pusi intr-o situatie penibila si din pacate nu stim incotro sa o luam.
Mai mult decat atat, cu ocazia asta am aflat si de ce nu am caldura la bucatarie de vreo 3 ani #-o Cica tot astia au blindat teava de caldura care alimenteaza un anumit tronson.
Cei de la magazin au dreptul sa refuze accesul? Am inteles ca pe acolo trec 3 tevi care alimenteaza blocul cu apa rece, caldura si apa calda. Exista vreo institutie catre care ne putem adresa?