avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate raz74

Activitate raz74

Răspuns la discuția Divort- partaj ....tristete
Ne-am impacat.... merci pt toate sfaturile .. Totusi.... pe 18 mai este prima infatisare .. (Sotia a deschis actiunea), Care este procedura de "razgandire" sa spunem? Eu ca parat trebuie sa-mi mai angajez avocat?(pt orice eventualitate?sa nu am vre-o surpriza?)Avocatul ei rezolva situatia? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția pensie alimentara
In functie de salariul meu ,in urma unui divort ar trebui sa platesc 25% din media de pe ultimele 6 luni Corect? Pot cere instantei (cu sorti de izbanda Bineinteles) sa nu se calculeze la pensia de intretinere : salariul de merit,bani de haine,al treisprezecelea salariu (care nu se va mai acorda ),deoarece aceste sume sunt relative adica acum le iau de ex iar peste omluna pot sa nu le mai primesc Bugetar! Merci anticipat
In cazul in care sa zicem valoarea imobilului este 100.000 E si eu cer si castig 100% din imobil sau 90% sa zicem, care ar fi taxa de timbru ? i.In caz ca voi castiga , ea va plati cheltuilei de judecata?(Sau asta depinde de ce vb eu cu avocatul? meu )
Ma gandesc ....chiar daca ne impacam, sa divortam totusi si sa vedem ce se mai intampla ulterior? Sa dau drumul si la partaj? Imobilul va fi evaluat la pretul de achizitie (2002) sau la pretul actual ,de impozitare?Nu stiu ce sa fac?

Am vb cu doi avocati, unul a spus ca pot sa castig 100% iar al doilea 80-90% .Intelegere .... hm nu cred; ca eu vreau imobilul care i-mi apartine de drept. Copilul va avea fara doar sau poate parte din ce voi detine la implinirea varstei de 18 ani!Sper ca noul Cod Civil va fi mai bine pus la punct si va reglementa mai bine mai multe asoecte legate de acest subiect." Contract prenuptial de faceam...filozof ramaneam .".Dar este un subiect sensibil de discutat cand iei decizia sa te casatorestii.... Whatever... Este posibil sa ne impacam.. eu am facut pasii necesari dar inca ....
Discuție divort
Suntem casatoriti de 5 ani,avem un baietel de 11 luni .Ea din Bacau eu din Predeal.nu ne mai intelegem de o perioada nu din motive extraconjugale, sa zicem nepotrivire de caracter.Ea este posesiva .Eu am detinut un apartament dinainte de casatorie iar dupa ce ne-am casatorit l-am vandut si am cumparat ceva mai bun dar tot eu am pus diferenta de bani .Considerandu-se bun in timpul casatoriei ce sanse am sa castig intr-un proces de divort avand in vedere ca acuma suntem co proprietari.Mentionez ca exista martori care pot depune marturie in acest sens.Ea i-mi reproseaza ca si-a dat salariul in casa si legea e lege indiferent de realitate.Am vre-o sansa sa castig procesul avand in vedere motivele mai sus mentionate?Custodia copilului sunt sigur ca nu am sanse sa o obtin,dar sper ca exista o sansa ca sa obtin dreptul de 75 % din imobil.Va multumesc si astept un raspuns