avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Suntem casatoriti de 5 ani,avem un baietel de 11 luni .Ea din Bacau eu din Predeal.nu ne mai intelegem de o perioada nu din motive extraconjugale, sa zicem nepotrivire de caracter.Ea este posesiva .Eu am detinut un apartament dinainte de casatorie iar dupa ce ne-am casatorit l-am vandut si am cumparat ceva mai bun dar tot eu am pus diferenta de bani .Considerandu-se bun in timpul casatoriei ce sanse am sa castig intr-un proces de divort avand in vedere ca acuma suntem co proprietari.Mentionez ca exista martori care pot depune marturie in acest sens.Ea i-mi reproseaza ca si-a dat salariul in casa si legea e lege indiferent de realitate.Am vre-o sansa sa castig procesul avand in vedere motivele mai sus mentionate?Custodia copilului sunt sigur ca nu am sanse sa o obtin,dar sper ca exista o sansa ca sa obtin dreptul de 75 % din imobil.Va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:19, 17 Mai 2007
de ce excluzi sansa de a obtine custodia copilului? dar oricum apartamentrul daca demonstrezi ca mare parte din bani au fost ai tai personali ai sanse mari sa obtii mai mult din ap....de regula....pentru viitor.....scrie in contractul de vanzare/cumparare de unde provin banii si nu vei mai avea probleme cu dovada .....:(
~ Conținut șters la cerere ~
bode....copilul are 11 luni :">
buna
cumnata mea vrea sa divorteze deoarece sotul e plecat din tara de 3ani,in acest timp nu a fost deloc in tara,si e convinsa ca sotul ei si-a gasit pe altcineva.Au impreuna doi copii,o fetita de 6ani si un baietel de 2ani ,si o garsoniera dobindita dupa casatorie dar pe care a renovat-o cumnata mea cu banii primiti de la fratele ei ,reprezentand partea ei dintr-un apartament mostenire la moartea mamei lor.Am facut act notarial ca renunta la partea ei de apartament in schimbul sumei de..............euro.
Se poate sa castige custodia copiilor daca se demonstreaza ca tatal lor timp de 3ani nu a facut aproape nimic pentru ei ,a trimis cate 100euro odata la o luna sau chiar doua luni, si in legatura cu garsoniera ce se poate face, sa nu fie aruncata in strada cu copii cu tot. Si inca o problema , sotul a amenintat-o ca ,daca divorteaza atunci vede ea ce pateste.Se poate face ceva si in legatura cu amenintarea asta ,sotul este o fire violenta si odata chiar s-a taiat la mana doar sa-i arate fetitei cum curge sangele.Norocul a fost ca fetita a fost prea mica si nu-si aminteste nimic,ce sa mai spun un nemernic.
Va multumesc



bode....copilul are 11 luni :">


miha... si totusi poate vorbeste... sau poate stie judele ceva gangurituri... :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anka.b anka.b cumnata mea vrea sa divorteze deoarece sotul e plecat in Italia de 3ani,in acest timp nu a fost deloc in tara, si acesta are chiar o amanta in Italia.Au ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? marian_apreutesei marian_apreutesei Buna seara Sora mea este casatorita, si are o fetita de 4 luni Sotul ei ( cumnatul meu ) nu are loc de munca si nici o locuinta stabila locuind cu parintii ... (vezi toată discuția)
Divort Dianamica11 Dianamica11 Buna ziua! Sunt la a doua căsătorie cu un om ce la inceput părea perfect. Din prima căsătorie am un băiețel care locuiește cu mine, iar din a doua o ... (vezi toată discuția)