avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort- partaj ....tristete
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort- partaj ....tristete

Buna ziua va rog sa -mi dati un sfat! Suntem casatoriti de 9 ani si aven un copil minor de 2,10 luni rezultat din aceasta casatorie.De cand a aparut copilul au inceput certuri ,discutii lipsa de comunicare etc.As dori sa mentionez ca : Inainte de casatorie am detinut un imobil .Dupa doi ani de casatorie am vandut acest imobil si am achizitionat altul mai mare mai scump(Etc) Diferenta de bani pe care am pus-o la achizitionarea acestui imobil a fost 100% a mea Eu lucrand cu contract de munca in afara tarii (se poate dovedi) ; De asemenea amenajarile interioare au fost suportate din veniturile mele castigate in SUA. La achizitionarea imobilului am trecut-o si pe ea in acte (In ciuda unor sfaturi contrare) In cazul unui divort cred ca am sanse 100% sa dobandesc imobilul la partaj nu ?Ceea ce ar fi corect?Ea a achizitionat un autoturism prin credit bancar pe salariul ei ,Aceasta este considerata bun comun deasemenea?Poate fi atacata la partaj? Va multumesc anticipat RMC
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
raz 74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 19:47, 21 Aprilie 2009
Conf. art.30 C.fam., toate bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Pe calea partajului, instanta, in functie de probele administrate de parti, poate constata contributia fiecarui sot la dobandirea respectivelor bunuri si poate pronunta o hotarare judecatoreasca in consecinta, "impartind bunurile".
Daca partile se inteleg, pot incheia in acest sens o tranzactie.=D>



Av. Cermak
Av Cermak ,Multumesc mult pt raspunsul dat .Asteptam prima infatisare pt divort si apoi mai vedemm....
Pana la prima infatisare, dv. puneti-va la curent cu ce inseamna un partaj, ce se ia in calcul etc.
Munca in gospodarie, cine a achitat intretinerea ...
Vorbiti musai cu avocatul sa va clarificati, ca nu sunt putini cei ce si-ar dori sa fi intrebat mai devreme...
:(
din ce spuneti aveti amandoi parte si la casa si la masina.:">
Inainte sa discutati partajarea bunurilor, trebuie sa definitivati divortul.
Din ce spuneti dumneavoastra, inteleg ca aveti o contributie mai mare la dobandirea bunurilor si, ca atare, aveti dreptul la o cota mai mare la partaj. Totusi, apartamentul constituie bun comun si nu cred ca se poate afirma cu certitudine ca aveti sanse 100% sa va parvina.
Autoturismul este achizitionat in timpul casatoriei si va constitui, alaturi de altele, un bun din masa averii de impartit.
Tin sa precizez ca, in procesul de partaj, judecatorul nu va defini ce contributie a avut fiecare dintre soti pentru fiecare bun in parte, ci va aprecia cota contributiei raportandu-se la toate aspectele convietuirii, in raport de toate bunurile din patrimoniu.
Pentru ca la mijloc este si un copil, ma intreb daca nu este mai rational si mai corect sa incercati sa va intelegi asupra partajarii bunurilor, in acord cu sotia dumneavoastra.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Sotul meu a parasit domiciliul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU buna seara. ma numesc Livia Moldovan. in urma cu un an, sotul meu m-a parasit, parasind si domiciliul, mutandu-se impreuna cu o alta femeie. nu avem copii, iar ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa obtin ceva la partaj? Sorin_Paul Sorin_Paul Buna ziua, Sunt in divort si doresc o lamurire privind partajul care va urma. Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa obtin jumatate din apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)