Problema nu este rezolvata. Nici acel “serviciu” al primariei, nici politia locala si nici administratorul (in cazul de fata un SRL local) – care administrator, cfr. legii 230/2007, asigura cunoasterea si respectarea regulilor cu privire la proprietatea comuna – sunt incapabili sa se implice.
Lucrurile stau insa altfel fata de ceea ce am crezut si descris initial. Este ceva “putred” la mijloc. Din cate cunosc (poate gresesc si rog sa fiu corectat), executorul judecatoresc si-a aplicat sigiliile (in cazul de fata pe usa de acces dinspre casa scarilor spre incaperea ocupata abuziv) inainte de executarea silita, urmand sa fie indepartate odata cu concretizarea acelei executari; in acest caz executarea constand in primul rand in deblocarea acelei usi de acces, apoi evacuarea incaperii si obligarea vinovatului sa zideasca golul dintre apartamentul sau si respectivul spatiu ocupat abuziv.
Ori acele sigilii sunt intacte si in ziua de azi, iar usa de acces dinspre casa scarilor, care probabil nu a fost deschisa niciodata, este blocata pe interior. Si golul din perete, in care acel locatar a montat o usa de trecere, este la fel de intact (usa pe care, logic, au patruns atat executorul cat si reprezentantul primariei cand si-au “indeplinit” misiunea) . Mai mult, exista procese verbale cu semnaturi si stampile, prin care executorul preda dupa “evacuare” acea incapere reprezentantului primariei. La randul sau, acel reprezentant o preda administratorului si presedintelui asociatiei de proprietari. Presedintele asociatiei recunoaste ca a semnat acel proces verbal intr-un birou, luat de valul celor doi ( reprezentant primarie si administrator) fara ca el si administratorul sa fi vazut si preluat efectiv incaperea ce face obiectul discutiei.
Repet: sigiliile sunt intacte si acum, la mai bine de un an de la executarea silita si acele predari –primiri.
Ce ar fi indicat? Sa ne adresam parchetului, DNA-ului, politiei privind acele sigilii si cele descrise mai sus? Pe cale civila sa se solicite daune cominatorii respectivului locatar pana la concretizarea hotararii judecatoresti? Sau...?
Multumesc.
Probele biologice nu vor veni pana nu mergi sa le achiti. Nu te grabi insa. Fa mai intai ce ti-au indicat pe forum d-nii avocati. Pentru 0,94 la etilotest rezultatul probelor se va duce spre 1,5 ceea ce este mult. Oricum, verdictul nu-l vei afla mai repede de un an, doi, perioada in care vei fi pieton. Cu un avocat priceput poti scapa “doar” cu suspendarea pedepsei (inchisoare), cheltuieli de judecata, munca in folosul comunitatii si o supraveghere de doi sau mai multi ani. smmail2008@yahoo.com
Chiar nu stie nimeni? Sau: e de civil ori de penal?
Un operator de telefonie mobila, in baza unui contract de locatiune incheiat cu asociatia de proprietari, reprezentata prin presedinte, a instalat pe acoperisul cladirii o antena de mare putere si un dulap continand aparatura aferenta (total 30 mp contractati). Considerand ca s-a deteriorat acoperisul, presedintele si operatorul au hotarat sa mute dulapul cu aparatura de pe acoperis in interior, la ultimul nivel, in uscatorie (un spatiu destul de generos), uscatorie care de fapt era folosita ca spatiu de depozitare de mai multi proprietari, printre care si eu. Dupa modificarea configuratiei incaperii respective (practic, pe jumatate din suprafata, s-a construit o incapere pentru aparatura in interiorul uscatoriei) presedintele a inlocuit usa de acces si incuietoarea (pe banii asociatiei) , obiectele personale ale celui pe locul caruia s-a construit incaperea din incapere au fost mutate in locul ocupat de mine, asta dupa ce obiectele mele personale au fost scoase pe hol. Mentionez ca presedintele si-a luat partea leului, ocupand mai mult de jumatate din ce a ramas din uscatorie. Deci:
• S-a modificat aspectul proprietatii comune fara acordul celor afectati (ma consider afectat cu toate ca nu ma invecinez cu acea incapere).
• Respectiva incapere nu este prinsa in contractual de locatiune. Asociatia, prin presedinte, nu incaseaza chirie pentru aceasta incapere (?!)
• Repararea acoperisului , prin initiative presedintelui, s-a facut pe banii asociatiei si nu ai operatorului.
• Obiectele personale ale mele au fost scoase din uscatorie si mutate pe hol, fara stirea mea, fara ca eu sa-mi dau acordul.
• Presedintele cauzeaza de zece luni daune si prejudicii locatarilor prin faptul ca a oferit gratis (?!) operatorului jumatate din uscatorie. Contractul de locatiune nu corespunde realitatii (oare poate fi considerat un fals?).
• Acel spatiu nefiind prins in contract, inseamna ca operatorul a efectuat lucrari de constructii si de modificare a spatiului comun fara sa detina autorizatie in acest sens.
• Presedintele nu a afisat niciodata la avizier o situatie a incasarilor din chirie si nici cum au fost cheltuiti banii.
• In ultimele sapte luni, presedintele si-a dublat si apoi triplat indemnizatia, fara ca in acest interval sa fi avut loc o adunare generala a asociatiei de proprietari in care sa se hotarasca acest lucru.
Ce ar fi de facut in acest caz?
Multumesc.
Adica poate fi executata inca odata in baza aceleiasi sentinte?
Culmea este ca administratorul doreste (dupa eventuala obtinere a acordului a jumatate+1dintre proprietarii de pe scara) sa-i ofere gratis, spre folosinta, acea proprietate comuna. Exista o prescriptie legala in acest sens!?
Pe scara blocului unde locuiesc, un proprietar a anexat apartamentului sau un spatiu de folosinta comuna fara a detine nici un fel de aprobari/autorizatii, astfel:
peretele despartitor dintre apartamentul sau si spatiul respectiv a fost spart, iar usa de acces dinspre casa scarilor in incaperea comuna a fost blocata si placata cu BCA. A fost executat silit dupa procesul cu primaria. La cateva zile dupa executare iarasi a spart peretele si a blocat usa. Ce e de facut intr-un astfel de caz?