avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchirierea proprietatii comune/abuzurile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchirierea proprietatii comune/abuzurile presedintelui.

Un operator de telefonie mobila, in baza unui contract de locatiune incheiat cu asociatia de proprietari, reprezentata prin presedinte, a instalat pe acoperisul cladirii o antena de mare putere si un dulap continand aparatura aferenta (total 30 mp contractati). Considerand ca s-a deteriorat acoperisul, presedintele si operatorul au hotarat sa mute dulapul cu aparatura de pe acoperis in interior, la ultimul nivel, in uscatorie (un spatiu destul de generos), uscatorie care de fapt era folosita ca spatiu de depozitare de mai multi proprietari, printre care si eu. Dupa modificarea configuratiei incaperii respective (practic, pe jumatate din suprafata, s-a construit o incapere pentru aparatura in interiorul uscatoriei) presedintele a inlocuit usa de acces si incuietoarea (pe banii asociatiei) , obiectele personale ale celui pe locul caruia s-a construit incaperea din incapere au fost mutate in locul ocupat de mine, asta dupa ce obiectele mele personale au fost scoase pe hol. Mentionez ca presedintele si-a luat partea leului, ocupand mai mult de jumatate din ce a ramas din uscatorie. Deci:
• S-a modificat aspectul proprietatii comune fara acordul celor afectati (ma consider afectat cu toate ca nu ma invecinez cu acea incapere).
• Respectiva incapere nu este prinsa in contractual de locatiune. Asociatia, prin presedinte, nu incaseaza chirie pentru aceasta incapere (?!)
• Repararea acoperisului , prin initiative presedintelui, s-a facut pe banii asociatiei si nu ai operatorului.
• Obiectele personale ale mele au fost scoase din uscatorie si mutate pe hol, fara stirea mea, fara ca eu sa-mi dau acordul.
• Presedintele cauzeaza de zece luni daune si prejudicii locatarilor prin faptul ca a oferit gratis (?!) operatorului jumatate din uscatorie. Contractul de locatiune nu corespunde realitatii (oare poate fi considerat un fals?).
• Acel spatiu nefiind prins in contract, inseamna ca operatorul a efectuat lucrari de constructii si de modificare a spatiului comun fara sa detina autorizatie in acest sens.
• Presedintele nu a afisat niciodata la avizier o situatie a incasarilor din chirie si nici cum au fost cheltuiti banii.
• In ultimele sapte luni, presedintele si-a dublat si apoi triplat indemnizatia, fara ca in acest interval sa fi avut loc o adunare generala a asociatiei de proprietari in care sa se hotarasca acest lucru.
Ce ar fi de facut in acest caz?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:37, 27 Martie 2017
Chiar nu stie nimeni? Sau: e de civil ori de penal?
E, in primul rand, de ordine interna!
Puteti sa incercati rezolvarea problemelor pe cateva cai:
Convocati adunarea generala impreuna cu vecinii dumneavoastra si discutati toate aceste aspecte, luati hotarari...
Sesizati primaria, serviciul asociatii de proprietari.
Sesizati serviciul de urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea aspectului arhitectural al unui uscator petitemichele petitemichele Buna ziua! As dori sa va intreb despre un spatiu comun,un uscator. Apartamentele de pe un tronson sunt in asa fel proiectate,incat afecteaza unele ... (vezi toată discuția)
Context: eu imi tin bicicleta personala pe casa scarii, ... Olivian Serban Olivian Serban Buna ziua, Context: eu imi tin bicicleta personala pe casa scarii, legata de balustrada (etaj 1). Unul dintre vecini, a venit la mine, intr-un mod destul de ... (vezi toată discuția)
Folosinta acoperis bloc Valika70 Valika70 Buna ziua! Intentionez sa imi montez un panou fotovoltaic pe acoperisul blocului in care locuiesc (la ultimul etaj) Presedintele asociatiei de proprietari ... (vezi toată discuția)