avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosinta acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosinta acoperis bloc

Buna ziua!
Intentionez sa imi montez un panou fotovoltaic pe acoperisul blocului in care locuiesc (la ultimul etaj)
Presedintele asociatiei de proprietari mi-a comunicat ca este posibil doar cu achitarea unei taxe lunare. Va rog sa imi comunicati suportul legal pt perceperea acestei taxe de catre asociatie si cine stabileste valoarea ei
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:06, 4 Februarie 2015
Conform legii 230/2007 acoperisul blocului este parte comuna, dar asociatia de proprietari trebuie sa aiba o hotarare a adunarii generale a asociatilor prin care este stabilita vreo taxa taxa lunara, iar dvs trebuie sa obtineti acordul celorlalti proprietari (art 11 pct 2 l 230/2007) si sa obtineti autarizatie de construire.
De acordul proprietarilor si autorizatie de constructie stiam, taxa lunara era nelamurirea mea. Deci asociatia poate da o hotarare prin aga in acest sens si este legal sa perceapa taxe de la proprietari.
Multumesc pt raspuns, o sa cer sa o vad si eu, am participat la toate sedintele dar nu stiu de asemenea hotarare, mi s-a spus doar ca e conform legii (taxa). Este o asociatie mica, doar o scara de bloc
Legea nu prevede asa ceva.
Daca se invoca legea, sa se spuna numarul si anul acelei legi !
Blocul poate sa ceara asa ceva cu jumatate plus unul in adunarea generala.
O sa cer detalii despre legea invocata si hotararea adunarii generale si revin
Multumesc
Legea este si se numeste Legea 230/2007 cu normele de aplicare GH 1588/2007.
In aceasta legislatie gasiti faptul ca partile aflate in proprietatea comuna pot fi date de asociatie in folosinta, inchiriate ori concesionate tertilor.
Tot in acesata legislatie, completata cu Legea 175/2010, este reglementata si modalitatea de utilizare, destinatia sumelor inacaste de asociatie in urma inchirierii unor parti din proprietatea comuna.
Sigur ca asociatia trebuie sa decida in cadrul comitetului executiv ori sa ia hotarari in acest sens in adunarea generala, dar cert este ca asociatia poate inchiria si incasa bani. La fel de cert este ca nimeni, proprietar sau nu in acea asociatie, nu poate folosi un spatiu comun fara a avea acordul asociatiei de proprietari prin aceasta intelegandu-se acordul conducerii asociatiei reprezentata de comitet si presedinte.

Alte discuții în legătură

Montare antena tv pe terasa blocului alinachi alinachi Buna ziua, doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)