Revin cu o intrebare care deja ma simt la os cu o neputinta, dar sa explic un pic povestea:
Familia generala:
Mama, Tata, Sora si Fratele (eu).
Parintii mei detin:
1 casa in zona rezidentiala - valaorea este in jur de 500-600 mii euro
1 casa - unde locuiesc eu + concubina mea alaturi de copilul nostru in valoare de 120 mii euro.
1 casa - unde locuiesc ei efectiv - 200 mii euro.
1 teren 3700 mp intr-o zona semi rezidentiala - valoare 50 - 80 mii euro.
1 teren 8800 mp langa casa mea - valaore 200 - 250 mii euro.
Tatal meu are probleme foarte grave cu alcoolul de 4 ani incoace - face orice ar putea sa cumpere alcool: amaneteaza aur, imprumuta bani..etc, a ajuns la un stadiu in care aproape toata comuna ramane uimita din ce om a fost si ce om a ajuns. Dar nu este violent numai ca minte si scoate numai baliverne pe gura. Sincer el nu mai este intreg la minte , dar cat de cat mai judeca un pic dar foarte putin.
Sora mea are un ,,jugau,, ( sa ii zicem asa), ea munceste in strainatate, iar in vara asta sa intors in Romania in vacanta , impreuna cu mama ( ea este capul rautatilor ) l-au luat pe tata cu masina impreuna si s-au dus in alt oras unde sta acest ,,jugau,, acolo , i-au dat sa bea timp de 2 -3 ore tatalui meu si iau facut toate poftele ( am impresia ca iau pus si ceva in bautura ) canu isi mai aduce aminte sigur ce sa intamplat, si l-au pus sa semneze la notar in acel oras niste hartii ( mai exact un contract)
Dupa 3-4 zile cand a avut un moment de luciditate acasa, tatal meu a pus mana si sa uitat ce a semnat, si la bufnit plansu ca de atunci a ramas fixat: ca ia furat avearea mama.
Sambata seara 26.11.2016 am fost la parintii mei , sa il ridic pe tata din noroi din curte ca din cauza alcoolului nu se mai ridica, si urla cat il tinea plamanii ca ia fost furata averea si ca vrea sa il omoare mama. Dupa care el atunci sa scapat printre picaturi ce isi mai aduce aminte, ce v-am povestit mai sus. Si eu am intrebat-o pe mama, ce acte sa semnat si-a mia raspuns:
Act de donatie ca ii dau casa lu sorata aia de 500-600 Euro , si am zis ca vreau sa vad si eu contractul, apoi im izice ca imediat apoi ca e la sora mea in straintate apoi ca nu vrea sa mil dea.
I-am zis ca il citesc in fata ei sa vad si eu ce este scris-stipulat, ca nu mi-l da.
Aici am dedus ca sunt mult mai multe trecute pe acel contract, si ca l-au imbatat sau si drogat sa semneze ca primarul. NU vrea sub nici o forma sa imi arate contractul.
Capul ,,combinatii,, este mama, sora mea si acel ,,jugau,, dar tocmai in in Bucuresti sau Ilfov nu mai erau notari ?
Pe numele meu nu este trecut absolut nimic, deci eu la peste 30 ani,urmeaza sa fac nunta, am copil,si nu am nimic, iar sora mea are bunuri de aproape 1 milion euro?
In mare cam astea sunt de pus pe tapet, mai sunt multe dar sunt intimitati care nu isi au rostul.
O sa fac plangere la Politie maine , iar restul ce pot face ?
Multumesc freelis de suport, dar eu nu am fost salariat , eu am muncit la negru. Nu am semnat nimic, din cate mi-a comunicat un avocat, el nu are ce sa imi faca dar invers pot sa ii inchid activitatea instant, si sa faca ceva inchisoare.
Astazi cand m-am dus la discutii, mi sa pus un contract de munca in fata sa il semnez si o notificare care sa o semnez. Nu am semnat nimic deoarece mi sa parut dubios, am citit contractul si erau unele schepsisuri care nu mi-au placut.
Cand a vazut ca nu semnez patronu ma laut cu: este un d-zeu sus, ce vrei sa imi faci rau ? de ce nu vrei sa il semnezi ?
Eu am raspuns ca acum nu mai are rost, sa il semnez ca am incheiat raporturile , dupa care ma pus sa dau o declaratie ca nu i lsemnez, vazand ca scriu in declaratie sa enervat pe mine si mia zis: sa nu te mai prind prin firma asta, dar din bu nsimt nu am raspuns provocari isi miam continuat scrisul, el tot a vazut ca nu dau raspuns la provocari mia trantit-o direct: Ia iesi tu afara acum, eu m-am ridicat si am plecat.
Este constient ca pot sa ma duc la ITM , ANPC, Politie ..etc...la ce am vazut si simtit ca se intampla acolo.
Cand am facut socoteala ( dupa spusele lui ) sa calculam orele si restul de banii, ma facut inca dator cu 200 lei de la mica zgarietura.Oricum masina are casco ( am aflat ).
Asa te considera ANGAJATORUL - un sclav - daca esti baiat bun si iti faci treaba.
Crede-ti ca pot recupera restul de banii ? Fara instante ? Ca totusi nu vreau sa il distrug ( daca vin autoritatile peste el ) pune lacat pe firma.
Nu apare absolut nimic...din 12.09.2016 pana in clipa de fata nu am semnat NIMIC. Doar o asa zisa condica....nimic nimic...si fise cand dadeam la clienti cu contracte - asa zise contracte.
Dar nu am semnat predare primire, eu stiam ca un angajat dupa ce i se face cm atunci poate sa semneze...dar ei nici training nu mi-au facut nimic...ce am prins si invatat din mers.
Multumesc mult de raspunsuri....am si dovezile : poze cu telefonul si copii xerox ale asa zisei condici , dar nu e condica doar niste foi pe care se scria prezenta.
Este o brambureala si hotie mare.
Dar ma poate trage la raspundere ptr. acea zgarietura la masina ?
Buna ziua, doresc un sfat deoarece am o problema cu angajatorul.
In 12 sept 2016 m-am angajat la o firma de inchiriat masini, la interviu mi sa spus ca programul este de Luni - Vineri ora 8 - 16 maxim 17 in 2 ture si ca nu voi lucra mai mult de 1 weekend pe luna ( dar nu a specificat si in ce mod voi lucra acest weekend).
Acum modul de desfasurare al programului:
saptamana 1 : am lucrat luni - vineri ora 8 - 16 chiar 18 dupa care vine primul weekend: incep sambata dimineata la ora 8 si termin la ora 20:30 apoi duminica incep la ora 8 dimineata si termin la ora 16:30.
Iar vine luni - joi program 8-16 -17-18 iar vineri 16 la 2 dimineata.
FARA 1 ZI libera, deabia in weekendul urmator am avut sambata si duminica liber.
Incepem saptamana a treia: luni - joi 8 - 16 - 17 -18 dupa care vineri am fost de la ora 8 dimineata la 18 si vineri spre sambata de la ora 23:40 - 02:30 iar Sambata urma de la ora 8 dimineata la ora 22 , apoi sa vin sambata spre duminica noaptea de la ora 1 la ora 3 dimineata dupa care duminica dimineata de la ora 9 dimineata la ora 20.
Sambata dimineata am clacat: ma durea ficatul si scuzati: am vomat ...si iam spus fratelui patronului: Te rog frumos sa ma intelegi dar nu mai pot in stilul asta...si foarte indignat acest baiat il suna pe patron (fratele sau) si ii spune: ,,gata a clacat X,, - eram martor.....eu nu mai puteam sa ma tin pe picioare de la stres si oboseala - fizicu si senzorii nu ma mai ajutau. I-am spus ca in modul asta nu am cum sa mai lucrez ca nu mai pot.
Vineri 30.09.2016 cand am luat niste clienti cu o masina de serviciu am zgariat-o un pic - foarte putin si dedesupt spoilerului din fata, nu este cine stie ce. Oricum la cata oboseala sa acumulat in 3 saptamani ( sunt zile intregi in care nu ai timp sa mananci) plus de asta orice mi se spus am executat fara comentarii si obiectii. Toate atributiile de serviciu le-am indeplinit intr-o maniera constiincioasa si responsabila la un nivel foarte bun.
In aproape 3 saptamani am acumulat 150 ore...foarte obositoare si am primti suma de bani: 600 lei avans si restul vedem la discutii saptamana asta sa incheiem colaborarea ca vor sa imi catalogheze acea zgaraietura suam de 500 lei la reparatii. MI se pare absurd de mult.
Eu nu am semnat nimic: fisa postului, cim, ccm , regulament ordine interioara...absolut nimic...doar ca mi-au promis ca facem contract de la 1 octombrie (dar pe 1 nu am mai putut sa ma tin pe picioare). Le-am spus ca nu vreau sa plec dar nici un modul asta nu pot lucra...dar ei au raspuns: cui nu ii convine sa plece.
Sunt colegi care au cim cu durata 2 sau 4 ore si lucreaza 14 ore pe zi, nu au ccm sau fisa postului nici regulament de ordine interioara....programul cum vii la servici il aflii de pe watssup se face de pe o zi pe alta....va cruciti cum se lucreaza....nu mai zic alte minunatii: se incaseaza o dauna de 3 - 5 ori de pe o masina la diferiti clienti cu pretextul ca ei au lovito dar defapt clientul cand a inchiriat masina uneori nu vede anumite lucruri si la predarea masiniii ii arata ca acolo nu era lovita ( in realitate era lovita)....eu doar ce am prins anumite smecherii din mers....dar m-am ferit si mi-am vazut de treaba in incercarea de a imi face treaba cat mai bine si mai corect fata de mine - client - firma. Multe neregului si smecherii ieftine.
Ce optiuni am? ce pot face sa imi primesc restul de bani?
Nu mai vreau sa aud de banditii astia,am fost corect , civilizat nu am jignit pe nimeni, nu am deranjat, am muncit onest sincer si corect.