avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate CML_KMY

Activitate CML_KMY

Discuție ora de iarna
In noaptea de 29 10 2016 am trecut la ora de iarna. Ora 4 a devenit ora 3. Ce se intampla cu ora lucrata de angajati, tinand cont ca nu au stat ca trenul in gara, si- au continuat lucrul iar angajatorul le-a transmis ca nu plateste ora lucrata in plus. precizez ca pontajul este digital si electronic. Angajatul a intrat la lucru la ora 22.00 dupa ora veche si a iesit la ora 06:00 ora noua. Cei care au iesit la ora 05:00 au fost pontati 7 ore, iar ceilalti 8 ore, cand de fapt ei au lucrat o ora in plus. Este normal acest fapt? Unde este stipulat in lege ca ora lucrata in plus nu se plateste?
Prejudiciul calculat reprezinta profitul din productia nerealizata in perioada respectiva.
Pe langa faptul ca mi-au cerut sa le restitui banii si-au amintit ca in urma cu un an si jumatate le-am pricinuit un prejudiciu prin nerealizare de plan productie si l-au estimat la 15 miliarde lei vechi. Pentru aceste sume m-au actionat in judecata.
Mi-am dat demisia, dar nu m-am dus sa lucrez pe perioada preavizului pentru că mi-am depus si cerere de CO, care ulterior nu a fost aprobata. După 4 zile am primit avertisment sa ma prezint la lucru, apoi am fost data in judecata...
Am fost concediata pe motive nereale, am dat firma in judecata si am castigat. Pe perioada procesului am lucrat la alta societate cu un profil asemanator. Dupa reintegrare am primit salariile cuvenite, dar nu am vrut sa continui activitatea la societatea care m-a concediat si am demisionat. Este normal sa mi se ceara sa restitui salariile castigate in instanta, pe motiv ca am lucrat pe perioada procesului si ei nu trebuiau sa ma despagubeasca? Vor sa anuleze CIM in instanta si sa restitui banii cu titlu de suma nedatorata. Legea muncii nu interzice sa ai CIM in mai multe locuri. Pe perioada procesului din ce traiam? Acum nu vreau sa renunt la al doilea loc de munca, dar nici ceilalti nu vor sa-mi inheie CIM ci sa-l anuleze in instanta.
Multumesc de raspunsuri. Prejudiciul este artificial creat. El vine ca o razbunare pentru faptul ca eu i-am actionat in justitie si ei au pierdut. Daca m-as fi dus sa muncesc la ei dupa reintegrare ar fi gasit o metoda sa-mi ia pielea de pe mine, asa s-au gandit ce poate sa=mi insceneze ca sa ma intimideze. De fapt ei imi spun sa fac plata sumei de 1,500,000.00 lei cu titlu de daune interese si sa restitui toate salariile care le-am primit de la concediere si pana la data la care s-a facut reintegrarea.
prejudiciul este estimat la 15000000 ron
Am fost concediata pe motiv ca societatea a facut reorganizare si postul mi-a fost desfiintat. Am demonstrat in instanta ca reorganizarea nu a fost reala, am castigat in instanta si am cerut reintegrarea si drepturile de dinaintea concedierii si plata salariilor.
1. reintegrarea s-a realizat partial(s-a efectuat plata salariilor restante, dar nu mi-au fost puse la dispozitiile obiectele de lucru)
2. nu am semnat fisa postului pentru ca nu am fost de acord cu ea.
3. am fost amenintata si a doua zi mi-am dat demisia si am depus si o cerere de concediu de odihna care nu a fost aprobata pe motiv ca nu se integra in planificarea generala a concediilor din societate,
4, pe motivul temerii in urma amenintarilor nu m-am prezentat la lucru in perioada preavizului.
5. societatea m-a actionat in instantă pentru prejudiciu patrimonial cerandu-mi restituirea salariilor ce mi-au fost acordate in urma reintegrarii si alte daune materiale provocate inainte de concediere.
Exista o baza legala pentru a plati eu toate astea?