avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Activitate carole

Activitate carole

Bună seara, încerc să vă expun in mod rapid, problema mea: in 1985, s-a încheiat divorțul părinților mei, in urma căruia, cu acordul tatălui meu, mama a continuat să-și păstreze numele de familie avut in timpul căsătoriei; in 1992, mama mea a cumpărat apartamentul in care locuise cu chirie , de la stat; in 2014, mama mea a decedat; in actele existente în casă, nu am găsit hotărârea de divorț; la arhiva de la judecătorie, nu s-a mai găsit nici un act din dosarul divorțului, doar o fila cuprinzând lista proceselor desfasurate, in care figurează și cel al părinților mei, numai că anul înregistrarii e menționat a fi 1995, lucru absolut fals, întrucât în 1995, eu aveam 21 de ani; ori eu am fost chemată în fața judecătorului, pentru a decide singura, la care din părinții vreau sa rămân, când aveam 10 ani, într-una din ultimele audiențe, anterioare sentinței definitive. La judecătorie, mi s-a spus că nu se poate face o erată, de tatăl meu nu mai știu nimic și sigur nu mai are hotărârea de divorț, ce e de făcut? Menționez că actul în cauză îmi este necesar la succesiune.

Și o altă întrebare: nu sunt sigura, dar tatăl meu s-ar putea să se mai fi căsătorit după divorț, caz în care hotărârea să de divorț ar trebui sa de afle la oficiul stării civile. Cum trebuie procedat, pentru a afla dacă s-a mai căsătorit sau nu?

Mulțumesc mult! O seara frumoasa!
multumesc si dvs pt atentia acordata. da, asa e: nu sunt multi, dar sunt in plus. cam atat ar costa cele doua tuburi de Advantan necesare fetitei mele, lunar(si acesta e doar unul dintre medicamente!).
Multumesc mult! Numai bine!
Multumesc mult. Numai bine. Apropo, pe fetita mea o cheama Valentina.:)
Buna ziua,

Parintii mei s-au despartit in 1983, si eu, cu mama si cu sora mea ne-am mutat in alt oras, unde mamei i s-a dat o locuiinta, in chirie, de la stat. In 1994, mama a cumparat apartamentul de la stat, pe numele ei, ca unic titular, dar cu bani dati de mine, fapt ce nu poate fi demonstrat, deoarece nu am nici un act legal. Din 2003 si pana in 2014, fiind in Italia, i-am trimis mereu, mamei, ajutor financiar, dar nici acest lucru nu am cum sa-l dovedesc. In august 2014, mama s-a stins, iar sora mea, nu numai ca nu are de gand sa imparta apartamentul mamei, dar nici nu ma lasa sa ma duc pe acolo, pretizand ca eu am fost plecata si doar ea a avut grija de mama. Ce fel de grija, nu stiu, mama mea subnutrita la maxim, murind de criza astmatica, boala provocata de umezeala, mucegaiul si frigul excesiv din apartament. 11 ani mama a stat fara nici un fel de incalzire, cu gheata de 10cm pe pereti si de cate ori ii trimiteam bani pt centrala spunea ca ii pune mai incolo, dar nu i-a mai pus. In plus, nu a dus-o niciodata la un medic de familie, nu mai spun de un specialist si nu i-a luat nici macar un spray pt asmatici.Dar asta e o alta poveste. Ce ma intereseaza pe mine e sa stiu cum pot afla, daca mama a facut cumva act de donatie sau de vanzare a apartamentului, in favorea surorii mele.

Multumesc mult. O zi buna.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate recalcula pensia alimentara, respectiv diminuirea ei, pe care sotul meu (suntem casatoriti legal) de un an de zile,o plateste celor doi minori dintr-o casatorie anterioara (adica 400 lei/ 200 lei de copil) , avand in vedere ca acesta, dintr-un salariu de 1000 lei, mai are in intretinerea sa pe fetita noastra de 3 luni si pe mine. Salariul sau este tot venitul nostru, deoarece nici eu, nici sotul meu nu beneficiem de concediu de maternitate (eu nu am lucrat deloc, sotul meu avea doar o luna de angajare, cand s-a nascut fetita).
In plus, fetita e diagnosticata cu dermatita atopica, iar tratamentul ma costa 200 lei pe luna, pe langa pampers si lapte praf, in timp ce fosta lui sotie traieste in lux, datorita actualului sot ce lucreaza in afara, la negru, in domeniul constructiilor(starea lor materiala putand fi verificata la locuinta acestora,prin evaluarea bunurilor materiale din domiciliu).
Si tot legat de acest caz as vrea sa stiu daca faptul ca sotului meu i se neaga vederea copiilor, de catre fosta sotie, ar putea modifica obligatia acestuia de a plati pensie alimentara sau daca faptul ca sotul meu a luat-o pe fosta sotie cu doi copii mici,pana in doi ani,(altii, nu minorii in cauza!) i, cu tata necunoscut, si i-a intretinut el, timp de 8 ani , de asemenea ar avea vreo contributie la modificarea obligatiei acestuia de a plati pensie.

Va multumesc si iertata-mi fie pledoaria!
O zi buna!