As dori sa stiu daca se poate recalcula pensia alimentara, respectiv diminuirea ei, pe care sotul meu (suntem casatoriti legal) de un an de zile,o plateste celor doi minori dintr-o casatorie anterioara (adica 400 lei/ 200 lei de copil) , avand in vedere ca acesta, dintr-un salariu de 1000 lei, mai are in intretinerea sa pe fetita noastra de 3 luni si pe mine. Salariul sau este tot venitul nostru, deoarece nici eu, nici sotul meu nu beneficiem de concediu de maternitate (eu nu am lucrat deloc, sotul meu avea doar o luna de angajare, cand s-a nascut fetita).
In plus, fetita e diagnosticata cu dermatita atopica, iar tratamentul ma costa 200 lei pe luna, pe langa pampers si lapte praf, in timp ce fosta lui sotie traieste in lux, datorita actualului sot ce lucreaza in afara, la negru, in domeniul constructiilor(starea lor materiala putand fi verificata la locuinta acestora,prin evaluarea bunurilor materiale din domiciliu).
Si tot legat de acest caz as vrea sa stiu daca faptul ca sotului meu i se neaga vederea copiilor, de catre fosta sotie, ar putea modifica obligatia acestuia de a plati pensie alimentara sau daca faptul ca sotul meu a luat-o pe fosta sotie cu doi copii mici,pana in doi ani,(altii, nu minorii in cauza!) i, cu tata necunoscut, si i-a intretinut el, timp de 8 ani , de asemenea ar avea vreo contributie la modificarea obligatiei acestuia de a plati pensie.
Va multumesc si iertata-mi fie pledoaria!
O zi buna!
Actiune la instanta prin care solicita reducere pensie minori, depuneti hotararea veche,adeverinta de venit, certificatul fetitei dvs. si scrieti in actiune ca solicita judecarea in lipsa.Trimiteti cererea cu actele indicate, in 2 exemplare fiecare, la instanta de domiciliu a fostei sotii, care va fi parata in proces.
Se va diminua puțin, cu vreo 67 lei, dar tot e bine când îi ai în + și nu în -
Pentru copii din prima căsătorie i se va recalcula obligația la 333 lei pentru 2 copii, bineînțeles dacă netul lunar e de 1000 lei cum ați precizat.
multumesc si dvs pt atentia acordata. da, asa e: nu sunt multi, dar sunt in plus. cam atat ar costa cele doua tuburi de Advantan necesare fetitei mele, lunar(si acesta e doar unul dintre medicamente!).
Pensie alimentara
caliana
Buna ziua, am 2 copii minori in intretinere, dupa divort, fostului sot i s-a stabilit o pensie alimentara de 90 de lei(in anul 2003),mai tarziu acesta a plecat ... (vezi toată discuția)