avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, am 2 copii minori in intretinere, dupa divort, fostului sot i s-a stabilit o pensie alimentara de 90 de lei(in anul 2003),mai tarziu acesta a plecat din tara si a trimis cu mandat postal, din proprie initiativa 200 de lei pe luna, Anul acesta a revenit in tara, nu stiu ce venituri are actual insa pensia alim. a fost diminuata la 100 de lei. Mentionez ca mai are in intretinere un copil. Rugamintea mea este daca as putea obtine un calcul pentru o pensie alim. a 2 copii la salariul minim pe economie? Eu nu l-am dat in judecata pentru recalcularea pensiei niciodata din 2003 si pana in prezent. As dori sa aflu daca as primi mai mult decat cei 100 de lei pe luna recurgand la calea juridica. Va multumesc si va rog sa-mi dati un raspuns!
Sa facem un calcul:
800 de lei venitul minim pe economie ( de la 1 iulie), iar pensia poate fi stabilita pana la maxim 16.5 % pentru fiecare dintre cei doi minori ( pentru ca tatal mai are un minor in intretinere).
Prin urmare 33 % raportat la 800 inseamna 264 de lei, deci 132 lei pentru fiecare dintre minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare de pensie alimentara si neplata acesteia adina1981 adina1981 va rog ajutati-ma,as dori sa dau pentru marire de pensie alimentara pe fostul sot am incercat calea ameabila ,adica sa vb cu el dar nu se poate discuta ameabil ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara evis_m evis_m sot si sotie cu un copil divorteaza,copilul ramane la tata,iar sotia se recasatoreste si da nastere la un alt copil. Cat plateste mama,pensia alimentara pentru ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)