avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte ce nu se găsesc în arhivă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte ce nu se găsesc în arhivă

Bună seara, încerc să vă expun in mod rapid, problema mea: in 1985, s-a încheiat divorțul părinților mei, in urma căruia, cu acordul tatălui meu, mama a continuat să-și păstreze numele de familie avut in timpul căsătoriei; in 1992, mama mea a cumpărat apartamentul in care locuise cu chirie , de la stat; in 2014, mama mea a decedat; in actele existente în casă, nu am găsit hotărârea de divorț; la arhiva de la judecătorie, nu s-a mai găsit nici un act din dosarul divorțului, doar o fila cuprinzând lista proceselor desfasurate, in care figurează și cel al părinților mei, numai că anul înregistrarii e menționat a fi 1995, lucru absolut fals, întrucât în 1995, eu aveam 21 de ani; ori eu am fost chemată în fața judecătorului, pentru a decide singura, la care din părinții vreau sa rămân, când aveam 10 ani, într-una din ultimele audiențe, anterioare sentinței definitive. La judecătorie, mi s-a spus că nu se poate face o erată, de tatăl meu nu mai știu nimic și sigur nu mai are hotărârea de divorț, ce e de făcut? Menționez că actul în cauză îmi este necesar la succesiune.

Și o altă întrebare: nu sunt sigura, dar tatăl meu s-ar putea să se mai fi căsătorit după divorț, caz în care hotărârea să de divorț ar trebui sa de afle la oficiul stării civile. Cum trebuie procedat, pentru a afla dacă s-a mai căsătorit sau nu?

Mulțumesc mult! O seara frumoasa!
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2017
carole, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:16, 27 Iulie 2017
Buna seara,
Daca stiti anul divortului este bine sa mergeti la arhiva si vedeti ce gasiti acolo.
In situatia in care nu gasiti acolo s-ar putea sa gasiti SENTINTA la arhivele locale.
De existat exista SIGUR sentinta.
Ca sa va gasiti tatal va sfatuiesc sa va adresati la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti, cu solicitare de a va ajuta.
Daca s-a recasatorit stie unde s-a recasatorit si acolo gasiti sentinta de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Smarandache Smarandache Doresc sa imi fac, notarial, succesiunea dupa mama, sunt unicul copil si unicul succesibil. In certificatul meu de nastere mama poarta numele tatalui meu, ... (vezi toată discuția)
Duplicat hotarare divort a parintiilor decedati Cris 10 Cris 10 Bunaziua! Parintii mei sunt decedati amandoi, au fost casatoriti in 1974 in judetul Botosani, dar nu stiu cand au divortat. Noi am locuit in sectorul 2 ... (vezi toată discuția)
Cum pot dezbate succesiunea ? dura lex dura lex Cum pot dezbate succesiunea dupa mama care a decedat in 2010 si intampin urmatorea dificultate: nu am hotararea de divort a parintilor si nici nu se mai ... (vezi toată discuția)