avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Doresc sa imi fac, notarial, succesiunea dupa mama, sunt unicul copil si unicul succesibil. In certificatul meu de nastere mama poarta numele tatalui meu, fiind casatoriti la aceea data. Au divortat dupa si mama a murit cu numele ei de fata. Nu gasesc nici certificatul de casatorie nici sentinta de divort a parintilor si nici nu stiu exact data divortului (macar an si luna) pentru a cere din arhiva judecatoriei o copie legalizata. La primaria in care s-a nascut nu exista date decat legate de nasterea si moartea ei. Mama s-a mutat in Bucuresti in 1950, s-a casatori si divortat aici, a murit aici ultimul domiciliu fiind in sectorul 4. La Directia Evidente persoane din Calarasi ( judet de care tine comuna mame)i, nu figureaza nici o mentiune legata de casatorie si divort. Mi-au sugerat sa incerc la sectia de politie a domiciliului unde a murit mama, dar acestia spun ca nu detin nici o data si sa incerc la Directia de Evidenta Persoanelor din Primarie. Ce institutie ar putea detine vre-o informatie legata de starea civila a unei persoane de la nastere la deces ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:20, 24 Noiembrie 2016
Tatal nu mai este in viata pentru a va da certificatul de casatorie si hotararea de divort? Sau cineva care sa mai detina acte de ale tatalui.
Buna ziua,
Incercati la DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE cu sediul in str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti.
Transmiteti in scris TOATE datele cunoscute si solicitati datele pe care le doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare certificat de casatorie carmen mate carmen mate de unde as putea recupera certificatul de casatorie al parintintilor,casatoriti cca 58 ani in urma,in prezent tata decedat si mama in viata? (vezi toată discuția)
Gasirea tatalui Emerik Petru Berar Emerik Petru Berar asi vrea sa stiu daca pot sa il gasesc pe tatal meu dupa CNP.nu stiu numele tatalui meu si nici o adresa sau cand e nascu (vezi toată discuția)
Cum pot face succesiunea dupa sora mea fiind doar surori de mama? CrissMirea CrissMirea Buna seara, Sora mea a decedat luna trecuta iar eu sunt singura ruda pe care o mai are in viata, nu a avut niciodata copii. Doresc sa fac succesiunea de cont ... (vezi toată discuția)