avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot face succesiunea dupa sora mea fiind doar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot face succesiunea dupa sora mea fiind doar surori de mama?

Buna seara,
Sora mea a decedat luna trecuta iar eu sunt singura ruda pe care o mai are in viata, nu a avut niciodata copii. Doresc sa fac succesiunea de cont dar am intampinat o problema incredibila. Noi suntem surori doar de mama iar problema este se pare ca nu am cum sa dovedesc ca suntem surori, in certificatul ei de nastere mama avand un nume de familie iar in al meu alt nume. Va rog sa imi spuneti ce este de facut? Nu detin certificatul mamei de nastere sau de casatorie, ce altceva as putea face? Care ar putea fi liantul justificator dintre noi?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CrissMirea , utilizator 23:47, 22 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să prezentati certificatul de nastere al mamei, de căsătorie, hotărârea de divorț etc sau alt document care să explice numele diferit al mamei.
Puteti obtine o copie legalizată după hotărârea de divorț de la instanța unde a fost pronunțată, certificatul de nastere de la starea civila a localității unde s-a născut, certificatul de căsătorie de la starea civila de la locul încheierii căsătoriei.
Dacă de la starea civila vi se refuză eliberarea unui duplicat, rugați notarul să facă o adresa pentru un extras de uz oficial.
Multumesc frumos pentru rapsuns, ideea e ca toate acestea dateaza de acum 60 de ani, respectiv 108 ani in cazul certificatului de nastere al mamei. Este inca posibil sa le gasesc? Si cam cat dureaza eliberarea acestor documente?
Buna seara,
De gasit le gasiti dar dureaza destul de mult.
Luati legatura cu un avocat care sa va sprijine.
Incercati si o adresa la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date
str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti SOLICITAND CAT MAI MULTE DATE.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc mult, dl avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mama a decedat de curand.dansa a fost divortata de ... grigut grigut Buna ziua, Mama a decedat de curand.Dansa a fost divortata de tatal meu inainte de Revolutie , probabil 1982 , 1983, si in urma acestui fapt si-a reluat ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine duplicatul unui certificat de nastere care dateaza din 1911? CrissMirea CrissMirea Buna seara, unde trebuie sa ma adresez pentru a obtine un duplicat dupa un certificat de nastere care dateaza din 1911? Ce acte imi trebuie si cat ... (vezi toată discuția)
Succesiune Smarandache Smarandache Doresc sa imi fac, notarial, succesiunea dupa mama, sunt unicul copil si unicul succesibil. In certificatul meu de nastere mama poarta numele tatalui meu, ... (vezi toată discuția)