As avea ceva de adaugat.
Eu nu inteleg pe numele cui este asigurarea.
Daca e inca pe numele germanului, se specifica acolo daca o alta persoana are dreptul sa conduca masina.
Este foarte important de stiut pe numele cui este "talonul". Eu cred ca asigurarea se incheie numai pe numele proprietarului. Altfel, e greu de recuperat banii de reparatie a masinii. Cam asa e in occident. Banuesc ca masina mai are inca nr de Germania. Eu cred ca situatia e f complicata. Si eu am o masina cu nr strain si asigurarea mea, din afara Romaniei, nu imi da voie sa imprumut masina. Sunt singurul conducator declarat. Va doresc sa aveti noroc in rezolvarea situatiei.
Buna ziua.
De la ANAF mi-au venit niste somatii in ultimii ani, ajungeau la cutia postala in luna august, iar eu fiind absenta vara, ele se reintorceau la Posta si apoi la ANAF.
In vara aceasta am aflat ca e vorba de o suma pe care as datora-o la Casa de Asigurari de Sanatate a Mun. Bucuresti.
Suma e calculata din februarie 2011 pana in noiembrie 2015 cand am iesit la pensie, dar se adauga non stop, dobanzi.
Din febr. 2011 pana acum, in nov. 2016, au trecut 5 ani si 9 luni.
Este vorba de putin peste 1200 lei, dobanzi incluse.
Mentionez ca nu am avut venituri in perioada 2011-2015 (cand am iesit la pensie) dar, din cele verificate de mine la ANAF, se pare ca s-au considerat venituri niste depozite in euro, facute in urma vanzarii unei garsoniere modeste.
Dobanzile sunt foarte mici si atunci cand retragi banii, sunt o gramada de taxe si in final nu te alegi cu mai nimic, in timp ce banca profita de banii depusi.
In aceasta toamna am retras toti banii din banca.
Exista un cadru legal (lege, decret, hotarare etc) prin care mi se poate sterge aceasta datorie ?
Atata vrema cat nu o platesc, nu mi se elibereaza Cardul de Sanatate.
Ce sa fac ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua.
As dori totusi sa inteleg de ce datoria mea la ANAF (la origine la CASMB, pt. neplata contributiilor la sanatate) va fi prescrisa in 2017.
In baza carei legi ?
Pana atunci nu mi se elibereaza cardul de sanatate....
Din februarie 2011, de cand mi s-a calculat aceasta datorie, pana in prezent, in noiembrie 2016, au trecut deja 5 ani si 9 luni...
Astept cu emotie un raspuns.
Multumesc anticipat.
Eliane.
Multumesc pentru rapiditatea raspunsului.
Deci ar fi preferabil sa mai astept cca 1 an ca sa se prescrie suma. Va mai creste putin....
Asta e ...
Toate cele bune !
Eliane2244.
Buna ziua. Conform situatiei de la ANAF, mi s-a stabilit plata de contributie la sanatate incepand din februarie 2011. Suma ar fi fost de cca 650 lei + dobanda de cca 450 lei, in total cam 1.100 lei. Intrebarea este : "daca au trecut 5 ani si nu am platit, poate fi stearsa aceasta datorie ?"
Multumesc anticipat.
Eliane2244.
Am iesit la pensie in noiembrie 2015 si inainte de asta am cotizat cu minimul obligatoriu la Casa de Pensii Bucuresti pt. ca nu aveam cei minim 15 ani. Pensia mea este de 510 lei.
Nu mi se elibereaza Cardul de Sanatate pana nu voi plati datoria de cca 650 lei + dobanda 450 lei pe care as datora-o CASMB pentru perioada in care am cotizat pentru pensie. A aduce retroactiv diverse acte care ar justifica ca nu am avut venituri in acea perioada si deci as fi scutita de contributie, mi se pare ingrozitor de stresant datorita birocratiei si perioadei mari de asteptare a raspunsului.
Au venit avize de la ANAF prin Posta, la domiciliul meu numai in august, cand eram plecata. Numai pe ultimul aviz scria ca expeditor este ANAF, nu pe celelalte. Am gresit ca nu am lasat procura unui vecin pt. a afla continutul recomandatelor.
Legea de anulare a obligatiilor fiscale care va fi valabila din 01 nov. 2016 se va aplica si in cazul meu, ca persoana particulara ? Mentionez ca am un apart. proprietate din 1980 iar apart. mamei a fost trecut pe numele meu.
Aceasta datorie la CASMB a depasit 5 ani.
Mai pot spera pentru anularea platii celor 1.100 lei ? Sau ar fi posibil sa platesc numai datoria de baza, de cca. 650 lei, fara dobanzi ?
Multumesc anticipat, o saptamana frumoasa. Eliane