avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Somatie de plata de la ANAF pentru cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Somatie de plata de la ANAF pentru cass

Buna ziua.
De la ANAF mi-au venit niste somatii in ultimii ani, ajungeau la cutia postala in luna august, iar eu fiind absenta vara, ele se reintorceau la Posta si apoi la ANAF.
In vara aceasta am aflat ca e vorba de o suma pe care as datora-o la Casa de Asigurari de Sanatate a Mun. Bucuresti.
Suma e calculata din februarie 2011 pana in noiembrie 2015 cand am iesit la pensie, dar se adauga non stop, dobanzi.
Din febr. 2011 pana acum, in nov. 2016, au trecut 5 ani si 9 luni.
Este vorba de putin peste 1200 lei, dobanzi incluse.
Mentionez ca nu am avut venituri in perioada 2011-2015 (cand am iesit la pensie) dar, din cele verificate de mine la ANAF, se pare ca s-au considerat venituri niste depozite in euro, facute in urma vanzarii unei garsoniere modeste.
Dobanzile sunt foarte mici si atunci cand retragi banii, sunt o gramada de taxe si in final nu te alegi cu mai nimic, in timp ce banca profita de banii depusi.
In aceasta toamna am retras toti banii din banca.
Exista un cadru legal (lege, decret, hotarare etc) prin care mi se poate sterge aceasta datorie ?
Atata vrema cat nu o platesc, nu mi se elibereaza Cardul de Sanatate.
Ce sa fac ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Plata la anaf o contributie datorata la casmb, din 2009 aristide.elena aristide.elena Buna ziua Desi nu am avut serviciu de peste 10 ani, mi s-a calculat o plata a unei contributiei la CASMB de cca 700 lei + penalizari de cca 500 lei, in total ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata de la anaf pt asigurari sanatate aristide.elena aristide.elena Buna ziua Am de plata la ANAF suma de 1100 lei in care intra si dobanzile. Este reclamata de CASMB pt asigurari de sanatate, incepand din 2011. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Somatie pt. contributie la casmb de 1.100 lei eliane2244 eliane2244 Am iesit la pensie in noiembrie 2015 si inainte de asta am cotizat cu minimul obligatoriu la Casa de Pensii Bucuresti pt. ca nu aveam cei minim 15 ani. Pensia ... (vezi toată discuția)