avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate metacarp

Activitate metacarp

M-am interesat la Compania Locala , conducta intra (pana la apometru si inclusiv acesta ) in inventarul lor, din momentul in care se face bransamentul . Pe de alta parte , mi-au spus si ca exista posibilitatea reclamantului de a-si trage o conducta in paralel cu cea trasa de mine . Daca exista aceasta posibilitate , nu inteleg cum ma poate obliga cineva sa-mi dau acordul ca sa se racordeze la conducta pe care eu am bagat-o ! In plus s-a cerut si daune cominatorii si amenzi civile de la data introducerii actiunii !
M-am trezit cu o actiune civila prin care un vecin cere sa fiu obligat sa-mi dau acordul pt. un bransament de apa la o conducta pe care eu am introdus-o (si achitat-o!) .Conducta de apa este introdusa pe un drum de servitute ce deserveste cele 2 proprietati. Eu i-am zis acum cateva luni respectivului ca-i voi da acordul solicitat de Compania de Apa , dar numai dupa ce-mi achita cca 1/2 din banii platiti de mine pe aceasta lucrare , mai ales ca inainte de executarea lucrarii i-am propus sa participe financiar si el , dar nu a fost de acord . Ce sanse sa castig acest proces am ? Stiu ca toata lumea are dreptul sa aiba apa intr-o locuinta , dar chiar asa ...pe banii altuia ?
Pana la urma faptul ca eu trebuie sa dau acest acord de bransare , este un drept al meu sau o obligatie a mea?M-ar putea obliga instanta sa-i dau acordul in orice conditii , urmand ca ulterior eu sa ma judec cu el pt. a recupera o parte din investitie ?

Răspuns la discuția amenda firma parcare - recurs
Se amendeaza conducatorul auto si nu "propretarul" dupa OUG195 . Dar ei au o HCL dupa care amendeaza . Si sustin ca cf. HCL ului poate fi amendat si proprietarul , deci persoana juridica .
Masina este pe firma . Desteptii de la Primarie au amendat firma pt. o parcare pe trotuar in baza unei HCL. Am facut contestatie si am castigat , motivul a fost ca firma nu putea sa parcheze ,putea doar un conducator auto pe care cei de la primarie nu au facut nici un demers sa-l identifice .
Acum sunt la recurs si cei de la primarie motiveaza ca firma raspunde in "calitate de comitent pt. fapta prepusului , mai ales ca acesta se afla in exercitarea atributiilor de serviciu "!
Cum pot sa combat asta ?Ma intreb , nu cumva ei ar trebui sa dovedeasca ca prepusul era in timpul serviciului ?