avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda firma parcare - recurs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda firma parcare - recurs

Masina este pe firma . Desteptii de la Primarie au amendat firma pt. o parcare pe trotuar in baza unei HCL. Am facut contestatie si am castigat , motivul a fost ca firma nu putea sa parcheze ,putea doar un conducator auto pe care cei de la primarie nu au facut nici un demers sa-l identifice .
Acum sunt la recurs si cei de la primarie motiveaza ca firma raspunde in "calitate de comitent pt. fapta prepusului , mai ales ca acesta se afla in exercitarea atributiilor de serviciu "!
Cum pot sa combat asta ?Ma intreb , nu cumva ei ar trebui sa dovedeasca ca prepusul era in timpul serviciului ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 14:39, 14 Martie 2009
Pentru parcare neregulamentara se sanctioneaza conducatorul auto si nu proprietarul masinii. Cei care v-au amendat aveau obligatia de a depune tot efortul sa afle cine era conducatorul auto. Sa ia exemplu de la politia rutiera care trimit acasa la proprietarii masinii instiintarea (prin care li se solicita sa precizeze, in cazul inregistrarii cu aparatul radar a depasirii vitezei regulamentare), in care se precizeaza ca daca proprietarul nu va comunica in termen de 5 zile numele persoanei care a condus autoturismul i se vor aplica puncte penalizare lui.
Se amendeaza conducatorul auto si nu "propretarul" dupa OUG195 . Dar ei au o HCL dupa care amendeaza . Si sustin ca cf. HCL ului poate fi amendat si proprietarul , deci persoana juridica .
Sustin doar ei ....sau v-ati convins chiar dumneavoastra de cele sustinute. Mai intai vedeti ce scrie clar in aceea HCL. Orice act emis de catre autoritatile locale nu trebuie sa incalce prevederile legale. Este posibil chiar ca aceea HCL sa fie ilegala si aveti posibilitatea sa solicitati instantei de contencios administrativ anularea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni forzaL forzaL Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu ... (vezi toată discuția)