Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu 4 roti pe trotuar si a mai ramas inca cel putin 1m pana la gard, astfel nu am stanjenit accesul nimanui, precum este descris in proces. As plati aceasta amenda fara nici o problema, daca nu m-ar deranja faptul, ca primaria nu face nimic pentru a asigura parcari, iar Politia Locala profita de aceasta situatie si aplica amenzi aberante fara pic de intelegere.
Amenda: "stationare voluntara neregulamentara pe trotuar in totalitate in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa", iar la fapta savarsita au scris art. 100/2 din OUG195/2001 - ceea ce este "nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră de către conducătorii de vehicule, cu excepția celor care conduc autovehicule prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) și b);" Se poate anula acest proces pe baza acestei greseli?
Am mai citit un articol din 2017, care explica cum nu poate Politia Locala aplica amenzi pe legea 61/1991 pentru refuzul unei persoane de a se prezenta la sediul poliției locale după ce a găsit ”invitația” în parbrizul mașinii. Diferenta este ca eu am primit-o prin posta, dar totusi nu a fost identificat conducatorul autoturismului. Care este situatia actuala privind aceasta lege?
Am platit recuperarea masinii fara nici un repros, dar o amenda de 580 lei mi se pare nerusinat. Circul foarte putin cu masina, si intotdeauna am grija sa respect regulile, dar ma supara faptul, ca uneori este imposibil sa parchez regulamentar, si in loc sa ne asigure parcari, construiesc cladiri inalte chiar si in locurile cele mai aglomerate ale orasului.
Parcare pe sens unic
mada2113
Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)