danaianache a scris:
De la banca mi-au dat doar numele executorului judecatoresc, am sunat la acesta si de aici mi-au spus de Provident.
Cum ar fi mai bine sa procedez?
Cand mi s-a pus proprire pe salariu in 2012-2013, nu mai stiu exact, pentru creditul despre care vorbeam intial, cel de 16000 lei, am fost anuntata de la firma la care lucram si am mers la un avocat. Acesta mi-a spus sa merg sa solicit dosarul meu de la executorul judecatoresc, ca apoi, dupa ce l-am luat si am mers din nou la doamna avocat sa imi spuna ca daca nu luam contact cu executorul datoria s-ar fi prescris in termen 6 luni daca acesti nu ar fi putut sa ma contacteze, deoarece se implineau 6 ani de la ultimul meu contact cu banca...
In acest caz cum ma sfatuiti sa actionez? Este bine sa merg la executorul judecatoresc sa vad despre ce este vorba?
Imi cer scuze, dar nu inteleg "Prescriptia nu sterge datoria", adica teoretic raman inca datoare? Tot aici, pe avocatnet. ro am gasit asta "Prescriptia unei datorii presupune ca, dupa trecerea unui anumite perioada de timp, debitorul nu mai poate fi obligat la plata restantei respective prin mijloace de constrangere garantate de stat. Practic, dreptul de actiune impotriva debitorului se prescrie, adica datornicul nu mai poate fi executat silit. Prin implinirea termenului de prescriptie, orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie"
Sa raspunde pa rand :
O datorie prescrisa nu inseamna ca se sterge,adica o datorie se sterge doar prin plata .
Datorie prescrisa inseamna ca nu puteti fi executata silit .
Un executor daca nu va paote executa in 6 luni de zile,depune o cerere de staruinta care prelungeste termenul la actiune cu inca 6 luni .
O executare silita odata admisa dureaza pana la 30 de ani
O datorie este prescrisa dupa ce trec 3 ani de la ultima plata