avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate catalinsmadici

Activitate catalinsmadici

Răspuns la discuția valoare pensie
stagiul total de cotizare realizat : 43 de ani , 2 luni si 1 zile . din care :
-in conditii normale de munca : 20 de ani 6 luni 11 zile
-in gr.a 2a : 18 ani , 1 luni , 20 zile
- stagiu aferent grupe /conditii de munca: 4 ani 6 luni .
conform cu decizia primita .
da , aveti dreptate , este vorba de un stagiu grupa conditii de munca de 4 ani si 6 luni . cu toate ca am si stagiul militar aceasta nu a fost trecut .
data nasterii: 18.02.1957 , sexul M ,
stagiul : in conditii normale de munca .20 ani 6 luni si 11 zile
in gr 2 .18 ani , o luna si 20 de zile
buna ziua ,
am primit decizia de pensionare anticipata la 60 de ani , in decizie se precizeaza ca varsta de pensionare pentru limita de varsta este 61 de ani . As vrea sa stiu care este penalitatea mea sau cu cat va creste punctajul meu la varsta de 61 de ani . stagiul total de cotizare este de 43 de ani si 2 luni .multumesc
buna seara , stiu ca pensia alimentara reprezinta 25 % din salariu net , in salariu net intra si norma de hrana ?si daca am CAR , afecteaza intrun fel ? multumesc
Discuție divort
buna seara , am 2 spete la care va rog sa binevoiti sa ma ajutati .
Impreuna cu sotul meu am hotarat sa divortam la notar dupa 10 de casnicie , avem o locuinta luata cu credit prima casa , titularul contului este el , sotul , eu sunt coplatitor , am hotarat impreuna ca el sa ramana in casa si sa preia de unu singur creditul , iar eu impreuna cu copilul de 9 ani sa plecam , asta dupa ce el imi va da 20.000 de lei , bani folositi pentru renvoarea locuintei.Banii astia i am avut dupa ce am facut un credit de 22.000 de lei .La renovarea locuintei am mai folosit si altii bani imprumutati in nume propriu de la terte persoane in speta fratele meu suma de 2500 de lei primiti prin transfer bancar si alti 6000 de la parinti ''cash''.Dar inca actualul sot ( vineri ne prezentam iar in fata notarului sa semnam ) refuza sa imi mai achite suma de 20.000. Intrebarea mea este : daca m a adresez instantei pentru partaj am vreo sansa sa raman cu aprtamenul , apartamentul il avem doar de 8 luni . Multumesc .
Răspuns la discuția decizie pensionare nefavorabila
stagiul militar se contabilizeaza la vechimea in campul muncii ? daca da , acest lucru nu s-a facut cu toate ca a fost atasata la dosar copie dupa livretul militar .poate beneficia de pensie anticipata fara penalizare daca are 43 de ani in campul muncii ? reducerea de ani de grupa a 2 a si stagiul militar se poate adauga pentru pensia anticipata fara penalizare?
Buna ziua , tatal meu a depus actele de pensionare la varsata de 59 de ani si 6 luni iar deciza este nevaforabila .motivarea este urmatoarea :''grupa a 2 a de munca se acorda confrom operatiuniilor din carnetul de munca , adeverinta nr.xx ,nu se poate valorifica deoarece nominalizarea inscrisa nu este privitoare la persoane . Deasemeni in perioada 4.10.1975-1.4.2001 solicitantul a desfasurat activitati la mai multe unitati ''.
Daca ma puteti lamuri in aceasta privinta . Va multumesc !
Precizez : in conditii normale de munca are : 20 ani , 1 luna si 5 zile , in grupa a 2 a de munca :18 ani , 1 luna si 20 de zile .(date inscrise in motivare ) .In adeverinta de la angajator la grupa a 2 a de munca are :21 de ani