avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Activitate dorianul

Activitate dorianul

Răspuns la discuția situatie furt
a profitat intr-adevar de situatie dar intrebarea este daca exista conditia agravanta a violarii de domiciliu.

Violarea de domiciliu

(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Mie mi se pare ca acest consimtamant a fost evident.
se poate proba prin sirul evenimentelor. au petrecut toata seara impreuna, au ascultat muzica in camera din care s-a furat. stiti cum arata un camin la o petrecere mare. se intra oriunde fara sa intrebi. e ca si cum ar fi ziua portilor deschise.
dar in noaptea aceea a exista un acord neverbalizat intre ei de a intra unul in camera celuilalt. prin natura petrecerii, arnajamentele facute, asteptarea. putem spune ca acest acord exista la momentul furtului pentru ca petrecerea nu era incheiata. din acest motiv intreb daca se poate retine furt cu violare de domiciliu sau doar furt simplu. ce credeti?
Discuție situatie furt
Am un caz si as vrea sa va intreb cateva lucruri. Descrierea situatiei:
noaptea de paste la un camin studentesc. diverse grupuri de oameni petrec la toate etajele caminului. 2 prieteni care locuiesc in camere diferite hotarasc sa petreaca pastele impreuna. toata noaptea stau unul in preajma celuilalt, se intra in vorba cu diverse persoane, se intra in multe camere de camin unde se desfasoara petreceri, inclusiv in camerele celor 2 amici. spre sfarsitul noptii unul din cei doi se strecoara in camera celuilalt cand acesta este plecat din camera si ii fura o camera foto (valoare 300euro). intrebarea mea este: se poate retine si violarea de domiciliu in acest caz? sau este doar un furt simplu?
Răspuns la discuția Internetul este spatiu public
care ar fi metodele acestea specifice? ce face consiliul pentru combaterea discriminarii? solicita IP-ul de la reprezentantii facebook?dupa care face demersuri la providerul de internet pentru a afla persoana? exista un asemenea caz in istoria dreptului civil romanesc? mi se pare fantasmagoric.
(nu vorbesc de cazurile penale unde lucreaza diicot-ul ci de cazurile civile)
[ link extern ]

aveti idee cum demonstreaza cineva, mai ales in dreptul civil, ca o identitate virtuala (un user pe un forum, un cont de facebook etc) reprezinta o persoana reala? oricine isi poate face un cont de facebook cu pozele altuia.spre exemplu, cum dovedeste consiliul pentru combaterea discriminarii (in articolul de mai sus) ca acel cont chiar este a tipului amendat? Ma refer bineinteles la situatiile in care cei in cauza nu recunosc ca sunt responsabili de o identitate virtuala.
Răspuns la discuția Ultraj pe internet
nu stie nimeni daca e infractiune sau nu?
Răspuns la discuția Ultraj pe internet
ce detalii concrete doriti sa stiti? vi le spun
Buna ziua,
Acum 2 zile m-am imbatat la calculator. Fusesem promovat la serviciul pe care il am. Am inceput sa ma cert cu un tip pe Facebook. Dupa un schimb lung de injuraturi, fiind foarte beat, am inceput sa-i trimit poze cu penisul meu prin mesageria privata Facebook. A doua zi am gasit mesaj de la tipul respectiv ca politia deja a fost anuntata. Puteti sa-mi spuneti in ce infractiune se incadreaza aceasta fapta?
Mentiuni:
1. Amandoi suntem majori. Din pozele pe care le are pe profil ar reiesi varsta lui de 40+. Eu am 43 de ani
2. Pozele cu penisul nu sunt agresive. Penisul nu apare erect. Aceste fotografii par mai mult secvente nud sau scheme dintr-un manual de biologie.

Multumesc mult.