avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Internetul este spatiu public
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Internetul este spatiu public

[ link extern ]

aveti idee cum demonstreaza cineva, mai ales in dreptul civil, ca o identitate virtuala (un user pe un forum, un cont de facebook etc) reprezinta o persoana reala? oricine isi poate face un cont de facebook cu pozele altuia.spre exemplu, cum dovedeste consiliul pentru combaterea discriminarii (in articolul de mai sus) ca acel cont chiar este a tipului amendat? Ma refer bineinteles la situatiile in care cei in cauza nu recunosc ca sunt responsabili de o identitate virtuala.
Cel mai recent răspuns: dorianul , utilizator 12:01, 29 Octombrie 2016
Se dovedeste prin mijloace de proba specifice.

Nu poate fi amendata decat persoana reala care a comis si se dovedeste ca identitatea ii apartine.
care ar fi metodele acestea specifice? ce face consiliul pentru combaterea discriminarii? solicita IP-ul de la reprezentantii facebook?dupa care face demersuri la providerul de internet pentru a afla persoana? exista un asemenea caz in istoria dreptului civil romanesc? mi se pare fantasmagoric.
(nu vorbesc de cazurile penale unde lucreaza diicot-ul ci de cazurile civile)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare aflare identitate internet dinosaurustt dinosaurustt Se dă următoarea situaţie fictivă: Un individ comite o infracţiune online(să zicem că o comite la ora 08:07 în data de 27 august 2005) SRI află ... (vezi toată discuția)
Bună seara!! am și eu o scurtă întrebare, dacă cineva a ... Sabrinaina Sabrinaina Bună seara!! Am și eu o scurtă întrebare, dacă cineva a făcut un cont fals de facebook și a vorbit cu o anumită persoană, iar persoana respectivă ... (vezi toată discuția)
Internet dcozmaaa dcozmaaa daca sunt insultat de o persoana pe facebook, dar contul persoanei este fals, anonim, fara date personale, apoi acel cont este sters, cum pot actiona pt a il ... (vezi toată discuția)