Buna ziua, m-ar interesa acest subiect, cineva cumpara un imobil prin credit ipotecar cu avans 25/35 %. Vine evaluatorul si se face evaluarea la imobil. Cel care vinde bate palma cu cel care cumpara, inainte de evaluare, sa ii vanda cu bunurile din locuinta. Se face evaluarea, se da ok-ul, se aproba creditul, se da avansul si se asteapta dosarul de la banca ca apoi sa se desfasoare vanzarea - cumpararea. Intre timp vanzatorul zice ca nu ii mai da mobila din locuinta, sau ma rog o buna parte nu ii mai da.
Asta vreau sa stiu, evaluarea s-a facut cu tot cu bunurile din locuinta? Sau doar pe locuinta in sine (fara mobila, centrala gaz, etc).
Ce se poate face in cazul cand vanzatorul o da la intors?
Stima!
Buna seara, vreau sa cumpar un apartament cu 2 camere, ma incadrez la banca, avansul il am. INSA apartamentul este debransat total, nu are nici tevi si nici calorifere, a fost renovat cap coada si pregatit pentru a se pune centrala pe gaz si alte tevi/calorifere. Acum proprietarii s-au mutat din Romania, au facut procura unei rude care se v-a ocupa de vanzare.
Mi s-a spus la toate bancile ca trebuie sa fiu bransat la o sursa de caldura, va imaginati ca nu am cum sa bag bani in apartament, sa pun centrala, daca nu sunt proprietar. Asta o sa fac dupa o luna maxim dupa ce obtin actele (daca ar fii).
Va rog sa-mi comunicati daca este normal sa mi se respinga evaluarea doar ca nu este bransat, in caz ca se respinge, exista vre-o lege sau o procedura ca sa nu ajung sa se respinga raportul pentru treaba asta?
Va multumesc enorm, as aprecia un raspuns foarte rapid deoarece luni-marti incepem cu documentatia banca-agentie.
PS: Am un semineu electric care incalzeste 44mp, insa nu cred ca se ia asa ceva in calcul.