avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluare imobil

Buna ziua, m-ar interesa acest subiect, cineva cumpara un imobil prin credit ipotecar cu avans 25/35 %. Vine evaluatorul si se face evaluarea la imobil. Cel care vinde bate palma cu cel care cumpara, inainte de evaluare, sa ii vanda cu bunurile din locuinta. Se face evaluarea, se da ok-ul, se aproba creditul, se da avansul si se asteapta dosarul de la banca ca apoi sa se desfasoare vanzarea - cumpararea. Intre timp vanzatorul zice ca nu ii mai da mobila din locuinta, sau ma rog o buna parte nu ii mai da.

Asta vreau sa stiu, evaluarea s-a facut cu tot cu bunurile din locuinta? Sau doar pe locuinta in sine (fara mobila, centrala gaz, etc).

Ce se poate face in cazul cand vanzatorul o da la intors?
Stima!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:28, 17 Noiembrie 2016
Obiectul contractului prin credit este achizitie strict bun imobil
Evaluarea se realizeaza strict asupra bunului imobil
Nu are nici o legatura evaluarea imobilului cu bunurile din acesta
Daca partile nu se inteleg amiabil,daca nu exista inscris autentificat care sa prevada obligatie asumata reciproc pentru predare primire bunuri existente in bun imobil,partea interesata poate deschide actiune civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune / contract de vanzare cumparare imobil prin credit program prima casa ANHA ANHA Intentionez sa cumpar o casa prin credit bancar si programul prima casa. Odata cu achizitionarea imobilului+teren, am cumparat si bunurile existente in casa ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumparare casa AlexA00 AlexA00 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum este cel mai sigur pentru atunci cand faci un antecontract pentru a cumpara o casa in care sunt cuprinse si bunuri la ... (vezi toată discuția)
Majorarea avansului ptr creditul ... SoranaSerban SoranaSerban Bună ziua! În legătură cu majorarea avansului ptr creditul ipotecar în lei, de la 15 la 25%, din ianuarie 2022. Eu am semnat un contract cu un dezvoltator ... (vezi toată discuția)