avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune / contract de vanzare cumparare imobil prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune / contract de vanzare cumparare imobil prin credit program prima casa

Intentionez sa cumpar o casa prin credit bancar si programul prima casa. Odata cu achizitionarea imobilului+teren, am cumparat si bunurile existente in casa (frigider, aragaz, masina de spalat, mobila, etc), bunuri pentru care am facut o lista de inventar semnata de catre ambele parti (vanzator-cumparator).
Pretul total a fost de 63000 euro. Imobilul si terenul au fost evaluate la 51500 euro, banca oferind credit pentru aceeasi suma, 51500 euro, fondul a aprobat, diferenta de 11500 euro pana la 63000 euro urmand sa o acopar din surse proprii. La momentul incheierii promisiunii de vanzare-cumparare notarul m-a informat ca lista de inventar a bunurilor nu se poate mentiona in promisiune deoarece fondul de garantare garanteaza creditul pentru imobil si teren si nu pentru bunuri si avansul de 5% este pentru imobil si teren. Tinand seama ca exista o diferenta de 11500 euro intre creditul acordat si suma totala, diferenta care poate justifica fara probleme aportul de 5% ca avans la creditul acordat de banca nu am inteles refuzul dlui notar de a mentiona ca exista o lista de inventar cu bunuri.
Maine trebuie sa semnez contractul de vanzare cumparare si doresc sa fie trecuta si aceasta lista de bunuri.
Cum sa fac? Exista vreo restrictie?
Va rog sa ma lamuriti…… multumesc
Cel mai recent răspuns: ANHA , utilizator 08:08, 10 August 2017
faceti un act separat de vanzare-cumparare, direct cu vanzatorul, care nu trebuie autentificat, ca nu e imobil. Precizati neaparat pretul lor asa cum l-ati agreat si faptul ca bunurile au fost achitate de dvs.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate ... Torx Torx Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate de vanzator in care este stipulat pretul vanzarii \"X\" EUR in echivalent lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa lenutamaria lenutamaria Ce sanse am sa-mi fie aprobat dosarul daca in antecontract am uitat sa specific ca diferenta dintre avans si credit o voi da vanzatorului la semnarea CVC? am ... (vezi toată discuția)