avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract cumparare casa

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti cum este cel mai sigur pentru atunci cand faci un antecontract pentru a cumpara o casa in care sunt cuprinse si bunuri la negociere.
Am negociat o suma pe care o iau cu credit ipotecar si odata dat avansul nu mai am control/siguranta pe bunurile cuprinse in negociere.
Vanzatorul nu este prea stabil in promisiune. Pot face un proces verbal cu poze atasate sau altceva?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2021
AlexA00, utilizator
Cel mai recent răspuns: Karapok , utilizator 08:48, 2 Decembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Fie se mentioneaza in cuprinsul Antecontractului ca bunul se preda mobilat si utilat astfel cum a fost vizionat (si incheiati separat, cu proprietarul, sub semnatura privata, un Proces-verbal cu bunurile existente in imobil), fie se face o lista separata si se mentioneaza in Antecontract ca bunul se preda mobilat si utilat conform listei anexate (care va fi parte integranta din contract). Puteti face si poze doar daca incheiati Procesul-verbal sub semnatura privata, intrucat notarii nu prea accepta multe acte anexate Antecontractului.

Lista cu bunurile mobile, anexa la Antecontract, ar fi varianta cea mai buna.
Multumesc mult de tot!
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2021
AlexA00, utilizator
Ca sa nu existe dubii, puteti detalia in antecontract toate bunurile care se vor preda odata cu imobilul- mobilier, electrocasnice, etc. Dar, daca intentionati sa luati un credit ipotecar, va trebui sa defalcati pretul in scopul mentionarii exprese a valorii bunurilor mobile antementionate si a valorii bunului imobil. Pentru ca banca va dori sa vada un pret cert al imobilului deoarece creditul se va acorda strict in scopul cumpararii unui bun imobil, deci va fi o problema sa mentionati doar un pret total (imobil + bunuri mobile).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as face un tabel cu numele bunului, vechime estimativa, valoare estimativa, desigur, valori negociate cu proprietarul, pentru ca nu le poti trata ca pe lucruri noi noute,si, daca dispare ceva din lista taiati din pret, si tot asa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal bunuri la vanzare-cumparare apartament jomini jomini Doresc sa cumpar un apartament. Am semnat antecontractul si am negociat (verbal) ca in pretul stabilit sa ramana in apartament mobila si electrocasnicele. ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament fără să fie stipulat în contract că se vinde mobilat. cum mă pot asigura că vânzătorul nu-l golește după plata prețului? georgianbr georgianbr Cum pot fi sigur ca vanzatorul nu goleste apartamentul dupa vanzare, daca nu sa trecut in contractul de vanzare-cumparare ca se vinde mobilat? (vezi toată discuția)
Predare imobil cu/fără bunuri mobile Nick9n Nick9n Bună seara! Vă solicit atenția cu o speță. Am cumpărat un apartament negociat cu vânzătorul cu bunurile din el. In contract de v-c nu am menționat ... (vezi toată discuția)