avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil fara sursa de incalzire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil fara sursa de incalzire

Buna seara, vreau sa cumpar un apartament cu 2 camere, ma incadrez la banca, avansul il am. INSA apartamentul este debransat total, nu are nici tevi si nici calorifere, a fost renovat cap coada si pregatit pentru a se pune centrala pe gaz si alte tevi/calorifere. Acum proprietarii s-au mutat din Romania, au facut procura unei rude care se v-a ocupa de vanzare.

Mi s-a spus la toate bancile ca trebuie sa fiu bransat la o sursa de caldura, va imaginati ca nu am cum sa bag bani in apartament, sa pun centrala, daca nu sunt proprietar. Asta o sa fac dupa o luna maxim dupa ce obtin actele (daca ar fii).

Va rog sa-mi comunicati daca este normal sa mi se respinga evaluarea doar ca nu este bransat, in caz ca se respinge, exista vre-o lege sau o procedura ca sa nu ajung sa se respinga raportul pentru treaba asta?

Va multumesc enorm, as aprecia un raspuns foarte rapid deoarece luni-marti incepem cu documentatia banca-agentie.

PS: Am un semineu electric care incalzeste 44mp, insa nu cred ca se ia asa ceva in calcul.

Stima!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:57, 24 Octombrie 2016
Daca proprietarul poate prezenta evaluatorului toate aprobarile pentru montarea unei centrale termice, este posibil sa aveti succes, depinde de evaluator. In raport trebuie sa mentioneze sursa de incalzire iar in momentul de fata nu exista niciuna. In plus la vanzare trebuie prezentat certificatul energetic in care, la fel, se mentioneaza sursa de incalzire. Fara sursa de incalzire il poate incadra in clasa energetica D sau E ptr care bancile nu acorda credite.
Atat timp cat la nivelul bunului imobil nu exista la momentul verificarii de catre reprezentantul bancii de sursa de incalzire,banca si fondul nu vor accepta dosarul
Trebuiesc atent analizate documentele in baza carora proprietarul s-a debransat de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati,stiut fiind faptul ca o data cu cererea de debransare solicitantul se obliga sa asigure sursa de incalzire a bunului imobil astfel incat sa nu produca prejudicii la celelate proprietati invecinate lui
Suplimentar,conform dispozitii in vigoare,pentru orice inchiriere sau tranzactionare spatiu cu destinatia de locuinta este obligatoriu ca proprietarul sa prezinte certificatul energetic
Lipsa certificatului energetic,va genera respingerea dosarului de catre banca
Sa se ocupe vânzătorul de treaba asta.

Cu procura e bine sa fie avocat persoana imputernicita ca sa nu riscati vreo teapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)