johnpescar a scris:
Daca un proprietar are debransate toate caloriferele, cum sa ii creati obligatii de plata nereale punand pe lista de plata un consum la fel cu a unui apartament cu toate caloriferele pe pozitie ?.
Aveti dreptate in ceea ce priveste obligatiile nereale de plata.
Discutia pe care o initiez e pur teoretica, dar ar trebui sa fie utila pt. situatiile viitoare cind si alti proprietari vor solicita debransarea.
Procedura de debransare include, dupa mine, doua etape:
- deconectarea caloriferelor de la reteaua comuna de agent termic
- asigurarea incalzirii apartamentului printr-un unui sistem alternativ de producere a energiei termice.
Asociatia de proprietari avizeaza cererea de debransare pe care o face proprietarul pe baza promisiunii ca acesta isi va asigura un sistem alternativ de incalzire termica (si acel sistem trebuie teoretic facut pe baza unui proiect).
Sa presupunem ca acel proprietar "uita" de obligatia asigurarii sursei de incalzire alternative (de pilda foloseste doar o camera din apartament pe care si-o incalzeste cu un radiator electric astfel incit sa dribleze factura la incalzire).
Care e intervalul rezonabil de timp de la deconectarea caloriferelor de la reteaua comuna pina la asigurarea unei surse alternative de incalzire (astfel incit sa consideram intreaga operatiune de debransare realizata)?
Ce masuri ar putea lua asociatia intr-un caz ca cel exemplificat mai sus ?